Είστε εδώ
Home > FAQ the opinion > Ο πρωθυπουργός είναι σπουδαίος οικογενειάρχης!

Ο πρωθυπουργός είναι σπουδαίος οικογενειάρχης!

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η οικογένεια είναι πολύ ψηλά. Όχι μόνο στο σύστημα αξιών αλλά και στην επικοινωνιακή του στρατηγική. Άραγε από πού προέρχονται οι συγκεκριμένες επικοινωνιακές συμβουλές; Από τους ακριβοπληρωμένους επικοινωνιακούς συμβούλους του πρωθυπουργού που γεμίζουν το γραφείο του ολημερίς και ολονυχτίς ή μήπως από μια δική του προσωπική εμμονή; Πολύ πιθανόν να είναι μια ωραία νοητική σύμπτυξη πολλών φαεινών επικοινωνιακών εγκεφάλων.

Έτσι, κανένα ζεστό οικογενειακό ενσταντανέ δεν πάει χαμένο, πόσο μάλλον δεν μένει στα του οίκου της οικογενείας Κυριάκου Μητσοτάκη. Με φωτογραφίες και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα βγαλμένα από την ανώτατη αμερικάνικη επικοινωνιακή σχολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συχνά πυκνά εμφανίζεται χαρούμενος στις διακοπές του με την σύζυγο και τα παιδιά του. Κρατά πάντα ενημερωμένο τον ελληνικό λαό όσον αφορά την εκπαιδευτική, επαγγελματική ακόμα και στρατιωτική πρόοδο των τέκνων του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας υποδειγματικός γονέας. Έχει πάντα στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις του φόντο τις φωτογραφίες των παιδιών του, μοστράροντας μας την ευτυχισμένη του οικογενειακή ζωή. Δεν ξεχνά να «εγκαταστήσει» την μικρή του κόρη στην πανεπιστημιακή της ζωή, σαν ακόμη ένα «οικογενειακό» λογισμικό. Δεν χάνει ευκαιρία να ενημερώσει το λαό ακόμη και για μια χαλαρή βραδινή έξοδό του στον κινηματογράφο με τον γιο του.

Φροντίζει σε κάθε ευκαιρία, να επιδεικνύει, να καμαρώνει, να ενθαρρύνει τα παιδιά του – όπως πράγματι κάνουν όλοι οι γονείς. Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για έναν σπουδαίο οικογενειάρχη, ο οποίος σηκώνει το δάχτυλο σε όσους ασκούν κριτική ή στοχοποιούν τα μέλη της οικογένειάς του.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να ήταν υπέρ του, αν όμως δεν ήταν πρωθυπουργός. Γιατί ένας πολιτικός – πόσο μάλλον ο πρωθυπουργός – που χρησιμοποιεί ακόμα και τα παιδιά του με τόσο άγαρμπο τρόπο για να εξυπηρετήσει την επικοινωνιακή του εικόνα, δεν θα πρέπει να εκπλήσσεται από τις αντιδράσεις που ανασηκώνονται κάθε φορά.

Ασφαλώς ΠΟΤΕ η οικογένεια, και πολύ περισσότερο τα παιδιά ενός πολιτικού και οι δραστηριότητές τους δεν είναι – και ΔΕΝ θα πρέπει να γίνονται – στόχος κριτικής. Ακόμα και αν ο πολιτικός και οι image makers του ακριβοπληρωμένου επιτελείου του, ενίοτε τα “εργαλειοποιούν” με άκομψο και προκλητικό για την κοινή γνώμη τρόπο!

Ανάμεσα στα τόσα κατορθώματα του πρωθυπουργού, θα πρέπει να του αποδοθεί και αυτός ο τίτλος. Του γονέα που με τον τρόπο που χρησιμοποιεί την οικογενειακή του ζωή ως επικοινωνιακό asset,  εκθέτει ανεπανόρθωτα τα παιδιά του και τα θέτει βορά και εύκολο στόχο στα κάθε είδους κακόβουλα σχόλια.

Αγγελική Ευταξία

Leave a Reply

3 + fifteen =

Top