Είστε εδώ

Ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ τα είπε όλα με 5 λέξεις για τις υποκλοπές: «Έχουμε πέσει σε τοίχο σιωπής»! Στις 29 Ιουλίου, ημέρα που κατήγγειλε ο Ν Ανδρουλάκης την παρακολούθησή του, η καταστροφή του μηχανήματος καταγραφής της ΕΥΠ …

Η κατάθεση του Χρήστου Ράμμου ίσως αποδειχθει η κομβική, στην υπόθεση του σκανδάλου των υποκλοπών, ανεξάρτητα από την διαφαινόμενη κατάληξη που θα έχει και αυτή η Εξεταστική Επιτροπή που ελέγχεται και χειραγωγείται πλήρως από το κυβερνών κόμμα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) τόνισε ότι «έχουμε πέσει σε τείχος σιωπής» και υπογράμμισε πως «η ΕΥΠ δεν ικανοποίησε το αίτημά μας για έλεγχο, υπήρχε άρνηση συνεργασίας». Παράλληλα χαρακτήρισε με νόημα τον έλεγχο της ΑΔΑΕ «ευνουχισμένο» εξαιτίας της άρνησης της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων ο Χρήστος Ράμμος επανέλαβε πως η καταστροφή του μηχανήματος παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε στις 29 Ιουλίου. Πρόκειται για την ίδια μέρα που ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων κατέθετε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Κατά «διαβολική σύμπτωση» εκείνη τη μέρα οι δικηγόροι του Νίκου Ανδρουλάκη προσκόμισαν στην ΑΔΑΕ τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο Χρήστος Ράμμος ανέφερε επίσης πως αγνοείται το έγχαρτο υλικό με όλες τις σημειώσεις για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κατήγγειλε και σήμερα άρνηση συνεργασίας από την ΕΥΠ και το σημερινό διοικητή της Υπηρεσίας Θεμιστοκλή Δεμίρη. Ανέφερε ότι ζήτησε το φάκελο, αλλά δεν του τον έδωσαν, ενώ δεν του απάντησαν αν έχει καταστραφεί ή όχι, με αποτέλεσμα, όπως είπε, να μην γνωρίζει τι έχει συμβεί με τον φάκελο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Χρήστος Ράμμος χαρακτήρισε «μη σύννομη» την άρνηση πρόσβασης στα στοιχεία των υπό διερεύνηση παρακολουθήσεων.

Η πρακτική αυτή κατά τον ίδιο συνιστά «παρακώλυση του ελεγκτικού ρόλου της ανεξάρτητης Αρχής» και όπως περιέγραψε «αυτή τη στιγμή η ΑΔΑΕ είναι αποκλεισμένη από τον έλεγχο», κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Ο κ. Ράμμος «έδειξε» ως υπεύθυνους για τα παραπάνω τόσο τον νυν διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη που διαδέχθηκε τον «εκλεκτό» του Μητσοτάκη και παραιτηθέντα Παναγιώτη Κοντολέοντα, όσο και την αρμόδια εισαγγελέα για την ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ να δηλώνει πως δεν είχε πρόσβαση στην αίτηση για άρση τηλεφωνικού απορρήτου σε σχέση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛΛ Νίκο Ανδρουλάκη.

Όπως περιέγραψε, η εισαγγελέας κα Βλάχου του είπε μετά από σχετικό ερώτημα ότι δεν την έχει, ενώ ο κ. Δεμίρης αρχικά είπε πως δεν γνωρίζει επ’ αυτού ενώ στη συνέχεια πως τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία, απορρίπτοντας έτσι το αίτημα πρόσβασης σε αυτήν για την ανεξάρτητη Αρχή.

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *