Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > O Παπαντωνίου απαντά για τον επίμαχο λογαριασμό: Νόμιμη η προέλευση των χρημάτων

O Παπαντωνίου απαντά για τον επίμαχο λογαριασμό: Νόμιμη η προέλευση των χρημάτων

Ο Γιάννος Παπαντωνίου απαντά για τον ενεργό λογαριασμό για τον οποίο οι δικαστικές αρχές έχουν στείλει στην Ελβετία συμπληρωματικό αίτημα δικαστικής συνδρομής.

Ειδικότερα, διαψεύδει χθεσινά δημοσιεύματα που τον ήθελαν να ασκεί ένδικα μέσα προκειμένου να μην αρθεί το τραπεζικό απόρρητο συγκεκριμένου λογαριασμού που διατηρεί στη Γαλλία. Ταυτόχρονα δηλώνει πως, σε ό,τι αφορά ελβετικό λογαριασμό, που επίσης αναφέρθηκε, έχει δώσει ήδη επαρκείς εξηγήσεις.

Αναλυτικά η δήλωση του συνηγόρου του Γ. Παπαντωνίου, Μιχάλη Δημητρακόπουλου:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, ο λογαριασμός μου στη Γαλλία είναι δηλωμένος στο Πόθεν Έσχες μου και είναι κατατεθειμένο σε αυτόν το τίμημα της πώλησης του ακινήτου μου στη Σύρο.

Είναι απολύτως ανακριβές ότι άσκησα ένδικα μέσα για να μην αρθεί το τραπεζικό απόρρητο του συγκεκριμένου λογαριασμού. Η πραγματικότητα είναι ότι προσέφυγα στη Γαλλική Δικαιοσύνη για την άρση της δέσμευσης του άνω λογαριασμού, που έχει επιβληθεί με διάταξη των Ανακριτών του Ν. 4022/2011 κ.κ. Ηλιάνας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου, επειδή η προέλευση των χρημάτων σ’ αυτόν είναι νομιμότατη, κατά τα ανωτέρω.

Όσο αφορά τον λογαριασμό στην Τράπεζα «Hyposwiss Private Bank» στην Γενεύη, έχω δώσει εκτενείς και επαρκείς εξηγήσεις κατά την ανακριτική απολογία μου ως προς τη νομιμότητα των εκεί καταθέσεών μου.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Leave a Reply

Top