Είστε εδώ

Ο Μοσκοβισί “αποκάλυψε” τη λύση: “Μηχανισμός” λήψης εφεδρικών μέτρων και όχι μέτρα!

Στο τέλος των δηλώσεών του για την ελληνική αξιολόγηση ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, αποκάλυψε και τον “έντιμο συμβιβασμό”, μεταξύ της ευρωπαικής πλευράς και του ΔΝΤ, επάνω στο αίτημα του τελευταίου για “ενδεχόμενα μέτρα” από την Ελλάδα. Όπως δήλωσε ο Γάλλος Επίτροπος, πλέον έχει ξεκινήσει μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής πλευράς η ” νομική προετοιμασία του εν λόγω θεσμού” ( Μηχανισμός λήψης εφεδρικών μέτρων ), ενώ επεσήμανε πως όλο αυτό το διάστημα έγινε σκληρή δουλειά και πολλές συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών σε αυτό το project …
Όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του ΑΠΕ από τις Βρυξέλλες ” Αναφορικά με τον υπό διαπραγμάτευση μηχανισμό ενεργοποίησης εφεδρικών μέτρων σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% το 2018, σημείωσε πως «πολλά έχουν γίνει και πολλά έχουν συζητηθεί» και πως η «νομική προετοιμασία» του εν λόγω μηχανισμού έχει ξεκινήσει.  Τέλος, αναφορικά με το βασικό πακέτο δημοσιονομικών μέτρων, ο επίτροπος Μοσκοβισί επανέλαβε πως υπάρχει συμφωνία κατά 99%, ενώ υπογράμμισε πως έχει επιτευχθεί «τεράστια πρόοδος».”!
Ερωτηθείς κατά πόσο περιμένει συμφωνία, δήλωσε «συγκρατημένα αισιόδοξος» υπογραμμίζοντας πως τα ζητήματα που εκκρεμούν «δεν είναι εύκολα». «Η θέση της Επιτροπής είναι ότι πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία το συντομότερο δυνατό» τόνισε ο Γάλλος επίτροπος, επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο είναι «πιθανό» και «εφικτό». συμπληρώνοντας πως η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή και στο προσφυγικό και πως είναι πολύ σημαντικό να επιτευχτεί αυτή η συμφωνία. «Είναι στο συμφέρον της Ευρωζώνης και της Ελλάδας», αναγνώρισε ο επίτροπος.
 
Χριστίνα Αρώνη για το ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Μια σκέψη στο “Ο Μοσκοβισί “αποκάλυψε” τη λύση: “Μηχανισμός” λήψης εφεδρικών μέτρων και όχι μέτρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *