Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ο Μίχαλος τελειώνει τους “μύθους” για τη Συμφωνία των Πρεσπών! “Ευνοεί την επιχειρηματικότητα , δεν κινδυνεύουν οι εταιρείες που έχουν κατοχυρώσει τα σήματα, οι υπόλοιπες μπορούν να το κάνουν και τωρα

Ο Μίχαλος τελειώνει τους “μύθους” για τη Συμφωνία των Πρεσπών! “Ευνοεί την επιχειρηματικότητα , δεν κινδυνεύουν οι εταιρείες που έχουν κατοχυρώσει τα σήματα, οι υπόλοιπες μπορούν να το κάνουν και τωρα

Η συνάντηση που είχαμε χθες στη Βόρεια Μακεδονία αποτελεί ευκαιρία στενότερης προσέγγισης των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων, είπε στο Νews24/7 στους 88,6 ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

( Διαβάστε: “Τράβηξε την προσοχή” ο Κων. Μίχαλος στα Σκόπια, εντυπωσιασμένος και ο Αλέξης Τσίπρας από την παρουσία του προέδρου του ΕΒΕΑ )

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος πρόσθεσε οτι η κύρωση της Συμφωνίας άνοιξε μια νέα σελίδα που ευνοεί την επιχειρηματικότητα.

Πρόσθεσε οτι τα πεδία ενδιαφέροντος βρίσκονται στον κατασκευαστικό κλάδο,στην ενέργεια, και στον τουρισμό. Τόνισε οτι η Ελλάδα είναι η πρώτη δύναμη ξένων επενδύσεων στη γειτονική χώρα με περίπου 330 ελληνικές επιχειρήσεις που προσφέρουν 25.000 θέσεις εργασίας.

Για τις δυσκολίες της Συμφωνίας είπε οτι αυτές αφορούν στην κατάργηση των δασμών και στην κατάργηση της διπλής φορολογίας, που όμως -όπως είπε- είμαστε στη θετική κατεύθυνση.

Σε σχέση με τα εμπορικά σήματα, ο κ. Μίχαλος ανέφερε οτι όσες επιχειρήσεις έχουν κατοχυρώσει το σήμα δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο, οι υπόλοιπες θα πρέπει να το κάνουν. Τόνισε μάλιστα οτι μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του αρμόδιου υπουργείου εξασφαλίστηκε για αυτές τις περιπτώσεις επιχορήγηση 10 χιλιάδων ευρώ.

Πηγή: news247.gr

Leave a Reply

Top