Διεθνή

Ο Μάρκο Ρούμπιο «βαφτίστηκε» αλλιώς για να μπει στην Κίνα και να χωρέσει στις κυρώσεις

Ο Μάρκο Ρούμπιο «βαφτίστηκε» αλλιώς για να μπει στην Κίνα και να χωρέσει στις κυρώσεις
  • Ο Μάρκο Ρούμπιο είχε ενταχθεί στη λίστα κυρώσεων του Πεκίνου όταν ήταν γερουσιαστής, εξαιτίας των δημόσιων τοποθετήσεών του για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

Το Πεκίνο δήλωσε την Τρίτη ότι δεν θα εμποδίσει τον Ρούμπιο να εισέλθει στη χώρα με το Air Force One μαζί με τον Τραμπ.

«Οι κυρώσεις στοχεύουν τις δηλώσεις και τις πράξεις του κ. Ρούμπιο κατά τη θητεία του ως γερουσιαστή των ΗΠΑ σε σχέση με την Κίνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας Λιου Πενγκιού.

Η Κίνα φαίνεται ότι βρήκε μια συμβιβαστική λύση στο θέμα από όταν ο Τραμπ διόρισε τον Ρούμπιο στη θέση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2025, η κινεζική κυβέρνηση και τα επίσημα μέσα ενημέρωσης άρχισαν να γράφουν την πρώτη συλλαβή του επωνύμου του με ένα διαφορετικό κινεζικό χαρακτήρα, αλλάζοντας επί της ουσίας το όνομά του.

Δύο διπλωμάτες δήλωσαν ότι πιστεύουν πως η αλλαγή αυτή ήταν ένας τρόπος να αποφευχθεί η εφαρμογή των κινεζικών κυρώσεων εναντίον του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών.

Άλλωστε, η απαγόρευση εισόδου του Ρούμπιο στη χώρα είχε γίνει με το… παλιό του όνομα.

Πηγή: hellasjournal.com

Περισσότερα
Σχετικά
Προτεινόμενα

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FAQ Media

Good Life

Ενέργεια