Είστε εδώ

Ο Κώστας Αρβανίτης πηγαίνει στην Ευρωβουλή την “γνωμοδότηση Ντογιάκου” και την αντισυνταγματική παρέμβαση στην Ανεξάρτητη Αρχή

Ενημερώνει τους Ευρωπαίους για το τι συμβαίνει με τη Δικαιοσύνη και τις υποκλοπές της κυβέρνησης στην Ελλάδα

Στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης  μεταφέρεται η εξαιρετικά επικίνδυνη για τη Δημοκρατία, παρέμβαση Ντογιάκου, αναφορικά με τη γνωμοδότησή του για μπλοκάρισμα των ελέγχων της ΑΔΑΕ στο σκάνδαλο των  υποκλοπών.

Όπως επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης ο εκφοβισμός του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «δεν περνά ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην ΕΕ», υπογραμμίζοντας ότι «φυσικά, θα ενημερώσουμε τα αρμόδια όργανα της ΕΕ».

«Η σημερινή παρέμβαση Ντογιάκου δεν στρέφεται μόνο κατά της ΑΔΑΕ. Επιφέρει πλήγμα στο Κράτος Δικαίου το οποίο ο ανώτατος δικαστικός είναι ταγμένος να υπηρετεί και να προστατεύει», τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) υπογραμμίζοντας ότι «κανένας εκφοβισμός και καμία παρέμβαση δεν μπορεί να σταματήσει την έρευνα».

Καταλήγοντας, ο Κ. Αρβανίτης σημειώνει ότι η παρέμβαση Ντογιάκου έρχεται την ώρα που η κυβέρνηση  Μητσοτάκη «με τις καθεστωτικές πρακτικέςτης έχει φέρει την Ελλάδα στο επίκεντρο των θεσμών της ΕΕγια το Κράτος Δικαίου, κι ενώ αναμένονται τόσο το πόρισμα της PEGA, όσο και η επίσκεψη αντιπροσωπείαςτης επιτροπής LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη χώρα μας».

«Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην ΕΕ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κ. Αρβανίτη:

«Η σημερινή παρέμβαση Ντογιάκου δεν στρέφεται μόνο κατά της ΑΔΑΕ. Επιφέρει πλήγμα στο Κράτος Δικαίου το οποίο ο ανώτατος δικαστικός είναι ταγμένος να υπηρετεί και να προστατεύει.

Μια παρέμβαση που έρχεται την ώρα που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις καθεστωτικές πρακτικές της έχει φέρει την Ελλάδα στο επίκεντρο των θεσμών της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου, κι ενώ αναμένονται τόσο το πόρισμα της PEGA, όσο και η επίσκεψη αντιπροσωπείας της επιτροπής LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη χώρα μας.

Κανένας εκφοβισμός και καμία παρέμβαση δεν μπορεί να σταματήσει την έρευνα ούτε εντός ούτε εκτός της χώρας.
Φυσικά, θα ενημερώσουμε τα αρμόδια όργανα της ΕΕ.

Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην ΕΕ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *