Είστε εδώ

Ο Κορκονέας ήταν στην “σωστή πλευρά” … όπως την εννοεί ο Μητσοτάκης και αποφυλακίζεται για την εκτέλεση του 15χρονου Αλ Γρηγορόπουλου!

Προς τι η ‘έκπληξη”; Όλοι όσοι βρίσκονται στην “σωστή πλευρά”, όπως την περιέγραψε ο Πρωθυπουργός Κυριακπς Μητσοτάκης, “δικαιώνονται” στα δικαστήρια ή τους “θεσμούς”!

Με τις ψήφους των ενόρκων και συγκεκριμένα με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, αναγνωρίστηκε τελικά το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου στον δολοφόνο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Έτσι, τα ισόβια έσπασαν και ο Επαμεινώντας Κορκονέας αναμένεται να αφεθεί άμεσα ελεύθερος. Όπως αναφέρει το LamiaReport, με το συγκεκριμένο ελαφρυντικό είχαν σπάσει και τον Ιούλιο του 2019 τα ισόβια για τον Κοροκονέα που βρέθηκε εκτός φυλακής έχοντας εκτίσει πάνω από 11 χρόνια φυλακή, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου.

Η επανάληψη της διαδικασίας είχε ξεκινήσει στις 11 Μαΐου και είχε διακοπεί δύο φορές, με επεισοδιακό τρόπο εξαιτίας αρχικά της μη κλήτευσης της οικογένειας του αδικοχαμένου Αλέξανδρου και του αιτήματος της Πολιτικής Αγωγής να παρίσταται στη διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι την πρώτη απόφαση για την αναγνώριση του ελαφρυντικού είχε αμφισβητήσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνοντας ότι «το λευκό ποινικό μητρώο δεν συνδέεται με τη σύννομη ζωή, έτσι ώστε να χορηγηθεί το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου» και η αναίρεσή του έγινε δεκτή από το ανώτατο δικαστήριο.

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *