Είστε εδώ

Ο καλός εργοδότης Σταύρος Ψυχάρης. Απολύσεις εργαζομένων ανήμερα των αποκαλύψεων για τα “δάνειά” του. Στη θέση τους “ενοικιαζόμενοι”!

Λίγες μόνο ώρες πριν από τις αποκαλύψεις στη Βουλή για τον τρόπο και το ύψος των δανείων που έπειρνε τα προηγούμενα χρόνια από τις τράπεζες ο επικεφαλής του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης, ο όμιλος προχώρησε σε μια κίνηση υψηλής εργοδοτικής ευαισθησίας αλλά και πολιτικού εκβιασμού εις βάρος της πολιτείας που κάνει τη δουλειά της. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του ΔΟΛ απέναντι και στους εργαζομένους του. Στυγνό, “εκβιαστικό”, αντιδεοντολογικο, ανελεύθερο και αντεργατικό … Τους αντικαθιστά δε με … “ενοικιαζόμενους” εργαζόμενους, από εταιρεία ενοικίασης εργαζομένων… ( συγχαρητήρια στην επανκλεγείσα ηγεσία των Πασοκονεοδημοκρατών στην αντεργατική ΓΣΕΕ…)

” Η διοίκηση του ΔΟΛ – όπως είχε ήδη προαναγγελθεί προχώρησε σε νέες απολύσεις διοικητικού προσωπικού (μελών της ΕΠΗΕΑ) και συγκεκριμένα από τον εμπορικό τομέα του Ομίλου.
Το αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι την ίδια χρονική στιγμή που με συνοπτικές διαδικασίες απολύονται οι εργαζόμενοι , αντικαθίστανται από ενοικιαζόμενους εργαζόμενους των εταιρειών ACTION PLAN και ACTION LINE που συμμετέχει η εμπορική διευθύντρια του Ομίλου Δ.Βουδούρη
.
Η αθλιότητα του εργοδοτικού συνδικαλισμού στο απόγειο της : Ούτε μία ανακοίνωση καταγγελίας από τον άλαλο όπως πάντα εκπρόσωπο των εργαζομένων δεν εκδόθηκε τουναντίον γνωστό μέλος του Προεδρείου του Δ.Σ της ΕΠΗΕΑ ξεναγούσε και κατατόπιζε τους νεοαφιχθέντες της ΄΄δουλεμπορικής ΄΄ εταιρείας …
Η εργασιακή επιτροπή μεταξύ άλλων πέραν της καθυστέρησης καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών, μηνών Δεκεμβρίου 2015 και Ιανουαρίου 2016 και το γεγονός ότι στους ελάχιστους εργαζόμενους που συμμετείχαν σε πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου (28 Ιανουαρίου και 3 Φεβρουαρίου), τους περιέκοψαν ασφαλιστικά ημερομίσθια στην εκκαθάριση μηνός Φεβρουαρίου 2016 για μισθοδοσία μηνός Ιανουαρίου 2016 που δεν έχει καταβληθεί από την εργοδοσία.
Οι βεβαιώσεις αποδοχών για τη φορολογική χρήση 2015 δεν έχουν ακόμη δοθεί στους εργαζόμενους παρά τις οχλήσεις.
Πολλοί εργαζόμενοι αναρωτιούνται εάν συμπεριληφθούν στις συνολικές ετήσιες καταβολές αποδοχών 2015 και αποδοχές των εργαζομένων για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2015 που πραγματικά δεν έχουν καταβληθεί.
Συνάδελφοι /σες, όσο σκύβουμε μοιρολατρικά το κεφάλι, θα μας τσαλαπατάνε τα αφεντικά και οι επιστάτες τους … Η ελπίδα είναι στους συλλογικούς μας αγώνες.
Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΡΟΠΗ του ΔΟΛ
Αθηνά 22 Μαρτίου 2016

Πηγή: typologies.gr

Μια σκέψη στο “Ο καλός εργοδότης Σταύρος Ψυχάρης. Απολύσεις εργαζομένων ανήμερα των αποκαλύψεων για τα “δάνειά” του. Στη θέση τους “ενοικιαζόμενοι”!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *