Είστε εδώ
Home > FAQ news > O ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την “σφαγή” στο Λας Βέγκας ( 50 οι νεκροί!) – “Μοναχικός λύκος” ο 64χρονος Πάντοκ!!!

O ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την “σφαγή” στο Λας Βέγκας ( 50 οι νεκροί!) – “Μοναχικός λύκος” ο 64χρονος Πάντοκ!!!

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λας Βέγκας, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 400, όπως μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών Amaq. Σύμφωνα με το Amaq, ο δράστης προσηλυτίστηκε στο ισλάμ πριν από μήνες.

«Η επίθεση στο Λας Βέγκας διαπράχθηκε από έναν στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος τη διέπραξε ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα να στοχοθετήσουμε κράτη του συνασπισμού» σημειώνεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, που αναφέρεται στον διεθνή συνασπισμό που πολεμά τους τζιχαντιστές στη Μέση Ανατολή.

Υπενθυμίζεται ότι o 64χρονος Stephen Paddock άνοιξε πυρ εναντίον του πλήθους που παρακολουθούσε συναυλία έξω από το Mandalay Bay Hotel στην κεντρική λεωφόρο του Λας Βέγκας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 50 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 400.

Σύμφωνα με το σερίφη της πόλης, ο δράστης της επίθεσης ήταν κάτοικος της πόλης και έδρασε μόνος του. Οι αρχές τον περιέγραψαν ως «μοναχικό λύκο», χωρίς γνωστές διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις. Στο δωμάτιο του δράστη στο ξενοδοχείο βρέθηκαν πολλά όπλα, ενώ αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνα στο σπίτι του στο Mesquite της Nεβάδα.

«Δεν έχουμε και πολλά στοιχεία για τον Πάντοκ. Ζούσε στην πόλη μας. Δεν είχαμε κάποια επαφή μαζί του στο παρελθόν στο πλαίσιο της επιβολής του νόμου», δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας. Στο Λας Βέγκας, ο σερίφης Τζόε Λομπάρντο, ανέφερε ότι βρέθηκε και μια γυναίκα που αναζητούσαν οι αρχές ως πιθανή «συγκάτοικο» του Πάντοκ καθώς και τα δύο οχήματα του δράστη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Top