Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ο Γιούνγκερ φεύγει και τα λέει πλέον απερίφραστα: “Οι Έλληνες έδειξαν αντοχή που πλούσιες χώρες δεν έχουν” – Ποια τα δύο λάθη στη θητεία του που αναγνώρισε

Ο Γιούνγκερ φεύγει και τα λέει πλέον απερίφραστα: “Οι Έλληνες έδειξαν αντοχή που πλούσιες χώρες δεν έχουν” – Ποια τα δύο λάθη στη θητεία του που αναγνώρισε

Τη συμβολή του στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη θεωρεί ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ως ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματά του κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Προέδρου της Κομισιόν.

Αυτό δήλωσε από την αίθουσα Τύπου της Επιτροπής στις Βρυξέλλες, όπου σε μια κατάμεστη από διαπιστευμένους δημοσιογράφους αίθουσα ο Πρόεδρος Γιούνκερ επιχείρησε έναν απολογισμό πριν από τις ευρωεκλογές.

«Παρά την κριτική, ακόμη και από μικρές χώρες, είμαι περήφανος που συνέβαλα στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Σέβομαι την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Οι Έλληνες έδειξαν αντοχή που οι πλούσιες χώρες δεν έχουν», είπε ο πρόεδρος Γιούνκερ.

Ο ίδιος αναγνώρισε δύο λάθη στη θητεία του. «Όταν πρωτοεξελέγην, ήταν στην επικαιρότητα τα Luxleaks. Άργησα μία εβδομάδα να απαντήσω. Επίσης, υπάκουσα την επιθυμία του τότε βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και δεν παρενέβην στο Brexit. Θα ήθελα να είχα κάνει περισσότερα», είπε.

Leave a Reply

Top