Είστε εδώ

O Γιουνγκέρ δεν άκουσε τον Κούλη, τη Φώφη, το Ποτάμι, τα ελληνικά ΜΜΕ! “Δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα…”

Προηγήθηκε το χθεσινοβραδινό τηλεφώνημα του Τσίπρα, μετά από εκείνο στην Μέρκελ. Με παρέμβασή του ο Ζαν Κλοντ Γιουνγκέρ, επιλέγει σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία της εμπλοκής μετάξυ των θεσμών και ενώ η ελληνική αξιολόγηση περιμένει να κλείσει για να ξεκινήσει η συζήτηση επάνω στη διευθέτηση του χρέους, να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση και τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Κομισιόν, η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη να λάβει πρόσθετα μέτρα, απορρίπτοντας έμμεσα το πακέτο-ρεζέρβα ύψους 3 δις που απαίτησε το ΔΝΤ, για το 2018 … ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζει πως «δεν είναι αυτοσκοπός να ικανοποιηθεί το ΔΝΤ».
Έχει επίσης σημασία ότι η “παρέμβαση” έρχεται μια ημέρα πριν την ανακοίνωση των δημοσιονομικών στοιχείων για το 2015 από την Eurostat.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξή του στο ΜΝΙ και το Euro2day.gr, ξεκαθαρίζει πως η άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται να πάρει μέτρα έκτακτης ανάγκης αλλά και πως η εν λόγω πρόταση δεν αποτελεί ένα πλάνο που θέλει να ακολουθήσει η Κομισιόν. Βέβαια, αφήνει ένα «παραθυράκι» για τα πρόσθετα μέτρα σημειώνοντας πως η Κομισιόν θα την εξετάσει σοβαρά μόνο εάν όλα τα μέρη συμφωνήσουν και πάντα σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση.
«Τα μέτρα έκτακτης ανάγκης είναι μια επιλογή, όμως η Κομισιόν δεν θα προτείνει αυτή την επιλογή», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ ενώ προσθέτει: «Κατανοώ πλήρως τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Εμείς, ως Κομισιόν, είμαστε της άποψης πως όλα τα στοιχεία μας είναι σωστά και δεν υπάρχει ανάγκη για έκτακτα μέτρα».
«Αν όμως, προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των θεσμών, παρουσιαστεί στην ελληνική κυβέρνηση η επιλογή, τότε θα την εξετάσουμε σοβαρά. Όμως αυτός δεν είναι ο δρόμος που θα πρέπει να πάρουμε»,
Απαντώντας τι θα συμβεί εάν όλες οι πλευρές εκτός της ελληνικής κυβέρνησης συμφωνήσουν είπε: «Φτάνουμε σε μια κρίσιμη στιγμή και δεν θέλω να προσθέσω δυσκολίες επί δυσκολιών, λέγοντας τι θα κάνει ή τι δεν θα κάνει η Κομισιόν σε μια συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν έχει νόημα για την ώρα».
Πηγή: koutipandoras.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *