Είστε εδώ
Home > FAQ the opinion > Ο Γιώργος Πατούλης οδήγησε το Μαρούσι στη χρεωκοπία (του Θ. Λυρτσογιάννη)

Ο Γιώργος Πατούλης οδήγησε το Μαρούσι στη χρεωκοπία (του Θ. Λυρτσογιάννη)

Με κακούς νόμους καλούς δημόσιους λειτουργούς είναι ακόμα δυνατόν να κυβερνήσεις. Με κακούς δημόσιους λειτουργούς, όμως, ούτε οι καλύτεροι νόμοι δεν μπορούν να βοηθήσουν, έλεγε ο Μπίσμαρκ ο πρώτο καγκελάριος της Ενωμένης Γερμανίας.

Και η ρήση του οφείλει να είναι οδηγός όλων εμάς που καλούμαστε να ψηφίσουμε τους δημόσιους λειτουργούς (με την ευρύτερη έννοια και όχι εκείνη του δημόσιου υπαλλήλου) της πόλης μας, της περιφέρειάς μας, της χώρας μας.

του Θανάση Λυρτσογιάννη

Οφείλουμε για παράδειγμα να εξετάσουμε τι έκανε ο Γιώργος Πατούλης στο Μαρούσι, για να διαπιστώσουμε αν είναι ικανός και κατάλληλος να αναλάβει να φέρει σε πέρας το έργο της Περιφέρειας Αττικής, ένα υπέρτερο έργο από εκείνο ενός δήμου.

Να μην παρασυρθούμε από το επικοινωνιακό ταλέντο του ανδρός, αλλά να αναζητήσουμε το έργο που έχει παράγει και την οικονομική κατάσταση που παραδίδει.

Καλύτεροι καθρέφτες από τους ισολογισμούς του Δήμου δεν υπάρχουν. Αναλύοντας τους ισολογισμούς του Δήμου με τελευταίο αυτόν του 2017, που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο τον Ιανουάριο του 2019, αποκαλύπτεται το πραγματικό έργο του Γιώργου Πατούλη στα οικονομικά του Δήμου Αμαρουσίου. Τι λένε λοιπόν τα στοιχεία;

Πρώτον: Τα ίδια κεφάλαια του Δήμου, η περιουσία του δηλαδή, ανέρχεται μόλις σε 18 εκ. Σε σχέση με το 2007, που ανέλαβε η διοίκηση Πατούλη, είναι μικρότερα κατά 54%. Δηλαδή η διοίκηση του Γιώργου Πατούλη έφαγε σε 10 χρόνια (ισολογισμός του 2017 είπαμε ότι είναι) τη μισή περιουσία του Δήμου.

Δεύτερον: Η συσσωρευμένη ζημία του Δήμου ανέρχεται σε 97 εκ. έναντι 24 το 2007 δηλαδή αύξηση κατά 304%! Δηλαδή όχι μόνο έφαγε τη μισή περιουσία του Δήμου, αλλά τον καταχρέωσε κιόλας.

Τρίτον: Ο Δήμος χρωστάει στις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και σε προμηθευτές 158.6 εκ. Ευρώ. Τι σημαίνει αυτό με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου; Για να ξεχρεωθεί θα πρέπει επί τέσσερα χρόνια να διαθέτει για την εξόφληση των χρεών όλα τα έσοδα, αφού το χρέος ισοδυναμεί με 4 φορές περίπου τα πραγματικά ετήσια έσοδα του Δήμου. Το αντίστοιχο ποσό το 2007 ήταν 97 εκ. Δηλαδή το χρέος αυξήθηκε κατά 63%.

Με οικονομικούς όρους και αν τον συγκρίνουμε με την Ελλάδα, ο Δήμος Αμαρουσίου έχει πτωχεύσει.

Δηλαδή ο Γιώργος Πατούλης οδήγησε το Δήμο στη χρεοκοπία, όπως το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα τη χώρα μας.

Βέβαια ο Γιώργος Πατούλης ισχυρίζεται ότι έχει ένα αποθεματικό 30 εκατομμυρίων ευρώ. Ομως, από τους ισολογισμούς προκύπτει ότι από το 2007 ως το 2017 εισέπραξε 70 εκατομμύρια από ανταποδοτικά τέλη, που σημαίνει ότι το αποθεματικό του είναι μικρότερο κατά 40 εκατ. από τα χρήματα που εισέπραξε.

Αν ο Μπίσμαρκ έβλεπε όλα τα προαναφερόμενα τί συμπέρασμα θα έβγαζε; Σίγουρα πως ο Γιώργος Πατούλης, που διεκδικεί την Περιφέρεια Αττικής, είναι ένας κακός δημόσιος λειτουργός.

δημοσιεύτηκε στο eretikos.gr

Leave a Reply

Top