Είστε εδώ

Ο Γεωργιάδης νομίζει οτι η χρηματοδότηση της Παιδείας είναι σαν τις απευθείας αναθέσεις … και απειλεί τα ΑΕΙ με λουκέτο! «Να κάνουμε ιδιωτικά ΑΕΙ να τελειώνουμε με το τελευταίο άπαρτο κάστρο της Αριστεράς»

Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Άδωνης Γεωργιάδης σε ό,τι αφορά τα κριτήρια της χρηματοδότησης των ΑΕΙ, αλλά και την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων, που θα γίνουν, όπως λέει ο υπουργός Υγείας, για να τελειώσει και το τελευταίο «κάστρο», όπου υπάρχει ισχυρή παρουσία της Αριστεράς.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Status FM ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «προσωπικά πιστεύω ότι όταν κάποιος πρύτανης διαφωνήσει με την ηλεκτρονική διαδικασία των εξετάσεων των μαθημάτων και ταυτόχρονα αμυνθεί στο να φέρει την αστυνομία στο πανεπιστήμιο για να αντιμετωπιστεί η κατάληψη, εκεί θα μπορούσε το υπουργείο Παιδείας να διερευνήσει άλλους τρόπους διαχείρισης, όπως είναι το θέμα της χρηματοδότησης στο πανεπιστήμιο».

Αντί η κυβέρνηση να μπει σε διαβούλευση με την ακαδημαϊκή κοινότητα, εκβιάζει, συνδέοντας τις αποφάσεις των πρυτανικών αρχών, με την χρηματοδότηση των πανεπιστημίων. Πρόκειται για μία αυταρχική αντίληψη, που βάζει ντε φάκτο απέναντι, μεγάλες μερίδες της ακαδημαϊκής κοινότητας και των φοιτητών, που ζητούν αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας και να μη υπάρχουν ταξικοί φραγμοί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Να τελειώνουμε με το τελευταίο άπαρτο κάστρο της Αριστεράς»
Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας δεν έμεινε μόνο στα κριτήρια χρηματοδότησης των πανεπιστημίων, καταργώντας επί της ουσίας την έννοια του αυτοδιοίκητου, αλλά συνέδεσε την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, με την καταπολέμηση των ιδεών της Αριστεράς.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι «η βία της άκρας Αριστεράς είναι ένας από τους λόγους που η ανάγκη ίδρυσης μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, είναι ακόμη πιο επιτακτική. Για να απαλλαγούμε από όλες αυτές τις νοοτροπίες. Με το νόμο αυτό κάπου τελειώνει το τελευταίο άπαρτο κάστρο της άκρας Αριστεράς, στην Ελλάδα. Δεν τους έχει μείνει άλλο».

Ο υπουργός Υγείας συνδέει τις αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων με αυτό που αποκαλεί ο ίδιος «άκρα Αριστερά» και το οποίο -κατά τον κ. Γεωργιάδη- παράγει παραβατικές πρακτικές. Μόνο που σε αντίθεση με τα λεγόμενα του υπουργού, χιλιάδες φοιτητές και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας ανά την Ελλάδα ζητούν ένα ουσιαστικό αίτημα, το οποίο διεκδικούν με ειρηνικό τρόπο: Την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας και να μη υπάρχουν κοινωνικοί αποκλεισμοί.

Πηγή: documentonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *