Είστε εδώ

Ο Δημ. Τζανακόπουλος μίλησε ανοιχτά για … “δάχτυλο” Σαμαρά (πάλι) πίσω από τη στάση της ΝΔ και τον Φράγκο

Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να επηρεάζεται από συλλαλητήρια. Δεν υπάρχει σκέψη στην ελληνική κυβέρνηση για δημοψήφισμα», ξεκαθάρισε ο Δημ Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτερας!
«Όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι η λύση, αλλά η μη λύση που υπονομεύει το εθνικό συμφέρον. Ειδικά η ΝΔ έχει καθήκον να σταματήσει να κρύβεται πίσω από συγκεντρώσεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη για «άτακτη υποχώρηση μπροστά σε ακροδεξιές πιέσεις που του ασκεί μια μερίδα του κόμματός του. Ακολουθεί μια μικροκομματική, κοντόφθαλμη και επιζήμια γραμμή για την εξεύρεση λύσης που του επιβάλλει ο Σαμαράς».
«Ο Μητσοτάκης έχει να αντιμετωπίσει τεράστιο αδιέξοδο στο εσωτερικό του κόμματός του, όπου υπάρχει μια ακροδεξιά πτέρυγα, η οποία δεν του επιτρέπει να ακολουθήσει τη γραμμή Καραμανλή. Η στάση του είναι τυχοδιωκτική. Δεν σοβαρός και αξιόπιστος πολιτικός», πρόσθεσε.
«Θα επιμένουμε: η πατριδοκαπηλία και ο φανατισμός κάνουν μόνο ζημιά και οδηγούν σε εθνικά αδιέξοδα», συμπλήρωσε.
Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στην Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κώστα Καραμανλή: «Δεν πρόκειται να σχολιάσω διαρροές ή υποτιθέμενες δηλώσεις του Κ. Καραμανλή. Η κα Μπακογιάννη τότε είχε τοποθετηθεί υπέρ της επιδίωξης μιας λύσης με σύνθετη ονομασία και ο κ. Καραμανλής είχε τοποθετηθεί στη Βουλή λέγοντας ότι επιδιώκει μια λύση με σύνθετη ονομασία, επίσης. Αυτή ήταν η θέση της τότε κυβέρνησης. Τα πρακτικά του κοινοβουλίου αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Στη θέση του κ. Καραμανλή δεν υπήρχε ούτε γεωγραφικός ούτε χρονικός περιορισμός»
«Η εθνικιστική έξαρση το 1992 βοήθησε ή υπονόμευσε την προσπάθεια εξυπηρέτησης του εθνικού συμφέροντος;», αναρωτήθηκε ο κ. Τζανακόπουλος, υποστηρίζοντας πως «Πολλοί έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω σε αυτό το ζήτημα».
Αναφερόμενος στην προσέλευση του κόσμου στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκη, αλλά και την παρουσία ακροδεξιών στοιχείων, είπε: «Υπάρχουν πολίτες που έχουν μια ειδική ευαισθησία, αλλά αυτή δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από ακροδεξιές δυνάμεις. Η πολιτική κατεύθυνση που πήρε το συλλαλητήριο δεν εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Φυσικά και υπάρχει ανησυχία ότι μισαλλόδοξες πρακτικές βρίσκουν απήχηση, αλλά αυτό δεν είναι πλειοψηφικό».
Σχετικά με τις δηλώσεις του στρατηγού ε.α. Φραγκούλη Φράγκου, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργία νέου κόμματος, σχολίασε: “Σήμερα εμφανίζεται ως επίδοξος πολιτικός ηγέτης. Αν τα εννοεί, εμείς θα του πούμε ότι ο τελικός κριτής σε κάθε τοποθέτηση είναι ο ελληνικός λαός. Αν θεωρεί ότι μπορεί να παίξει έναν τέτοιο πολιτικό ρόλο, θα μετρήσει ο καθένας τις δυνάμεις του στην κάλπη. Προφανώς θέλει να στήσει πολιτική σταδιοδρομία στο ζήτημα του ονόματος, όπως έχουν κάνει πολλοί στο παρελθόν. Το ίδιο έκανε και ο Αντώνης Σαμαράς”.
Πηγή: newspost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *