Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ο διευθυντής σύνταξης του in.gr, και αρθρογράφος στο «Βήμα» και τα «Νέα» διορίστηκε πρόσφατα μετακλητός στο γραφείο της Σοφίας Νικολάου!

Ο διευθυντής σύνταξης του in.gr, και αρθρογράφος στο «Βήμα» και τα «Νέα» διορίστηκε πρόσφατα μετακλητός στο γραφείο της Σοφίας Νικολάου!

Ένας ακόμη υπάλληλος προστέθηκε στη στρατιά των μετακλητών της κυβέρνησης, αυτή τη φορά από τη Σοφία Νικολάου, τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, που είναι γνωστή για το πάρτι απευθείας αναθέσεων με πρόσχημα την πανδημία. Ποιος είναι, όμως, ο νέος αυτός μετακλητός υπάλληλος, που διορίστηκε πριν από περίπου δύο μήνες. Πρόκειται για τον διευθυντή σύνταξης του in.gr Βασίλη Κανέλλη, ο οποίος παραμένει κανονικά και στο στελεχικό δυναμικό του ομίλου Μαρινάκη, ενώ γράφει επίσης στα «Νέα» και το «Βήμα».

Όπως αποκαλύπτει στο σημερινό της φύλλο η «Εφημερίδα των Συντακτών», υπάρχει πράξη δημοσιευμένη στις 3/3/2021 στο «Διαύγεια», σύμφωνα με την οποία «διορίζεται ο Βασίλειος Κανέλλης […] σε θέση μετακλητού υπαλλήλου, κατηγορίας ΠΕ με Μ.Κ. 13ο, στο Ιδιαίτερο Γραφείο της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου, από 1/2/2021». Η απόφαση δε φέρει την υπογραφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο Βασίλης Κανέλλης έχει δώσει πολλαπλά δείγματα γραφής, που σίγουρα βάρυναν στο βιογραφικό του για τον διορισμό. Ήταν ο συντάκτης του συκοφαντικού πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος των «Νέων», σύμφωνα με το οποίο ο Μάκης Μπαλαούρας, συνταξιούχος της Τράπεζας της Ελλάδας από το 2010, εξαιρείται δήθεν από τις μειώσεις συντάξεων, ενώ η εξαίρεση αυτή δεν ισχύει για άλλους συνταξιούχους. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο δημοσίευμα ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσέφυγε στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκε, με την εφημερίδα να αναγκάζεται να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να ανακαλέσει.

Ο Βασίλης Κανέλλης πιο πρόσφατα, τον Φεβρουάριο του 2021 αρθρογραφούσε για τον «ωμό εκβιασμό» του κρατούμενου απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τον ίδιο μήνα, μιλούσε για το «ατόπημα Τσίπρα» και για τον φόβο του να ευτελιστεί το ελληνικό #metoo. Μόλις χθες δε, προέτρεπε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. να ζητήσει εκλογές «αν είναι μάγκας».

Ένα ακόμη άξιο διευθυντικό στέλεχος φιλικού στην κυβέρνηση μιντιακού ομίλου βρήκε, λοιπόν, τη θέση του στο επιτελικό κράτος.

Πηγή: avgi.gr

Leave a Reply

seven + 8 =

Top