Είστε εδώ

Ο Χάρης Δούκας είναι Δήμαρχος με ενσυναίσθηση: Δεν κάλυψε με την εξέδρα της 25ης Μαρτίου τα ονόματα των 57 νεκρών στα Τέμπη!

Ένας Δήμαρχος διαφορετικός από οτι έχουμε συνηθίσει ή μας έχουν “ταίσει” όλα αυτά τα χρόνια!

Σε κίνηση υψηλού συμβολισμού προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων ενόψει της παρέλασης της 25ης Μαρτίου με την τοποθέτηση της εξέδρας της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας ακριβώς δίπλα από τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών. Υπενθυμίζεται ότι ο Μάκης Βορίδης είχε πει πως θα έπρεπε να σβηστούν από το σημείο τα ονόματα πρέπει να σβηστούν γιατί «το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη είναι μόνο για τους Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα».

Υπενθυμίζεται ότι τα ονόματα των θυμάτων είχαν γραφτεί από δύο φοιτήτριες κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης πορείας στην επέτειο του ενός έτους της τραγωδίας των Τεμπών. Τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων προχώρησαν στο άσβεστο των ονομάτων, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη, είχε διευκρινίσει ότι δεν είχε δώσει ποτέ εντολή για μια τέτοια «αδικαιολόγητη ενέργεια», όπως την χαρακτήρισε. Τόνισε ότι τα ονόματα σβήστηκαν μετά από αίτημα του φρουράρχου της Βουλής προς το συνεργείο καθαρισμού.

Την επόμενη μέρα ξαναγράφτηκαν και παραμένουν μέχρι και σήμερα στο σημείο. Καθημερινά πολλοί Αθηναίοι, αλλά και τουρίστες σταματούν στο σημείο και ελάχιστοι αφήνουν ένα λουλούδι ή κοιτούν τα ονόματα. Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σεβάστηκε τα ονόματα του εγκλήματος των Τεμπών και τοποθέτησε δίπλα τις εξέδρες των επισήμων. Δυστυχώς για τον Μάκη Βορίδη αυτή τη φορά την μνήμη των νεκρών δεν θα μπορέσει να τη σβήσει ή να την μπαζώσει κανένας. Φέτος θα κάτσει λίγο δεξιότερα. Άραγε ο πρωθυπουργός θα δώσει το παρόν στην παρέλαση ή θα απουσιάσει όπως έκανε στην ολομέλεια της Βουλής για τα Τέμπη;

Πηγή: documentonews.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *