Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ο Αλέξης Τσίπρας δίνει την απάντηση στην ερώτηση του Γιώργου Καπουτζίδη στον Μητσοτάκη και δεσμεύεται «ο πολιτικός γάμος για όλους να γίνει νόμος του κράτους»

Ο Αλέξης Τσίπρας δίνει την απάντηση στην ερώτηση του Γιώργου Καπουτζίδη στον Μητσοτάκη και δεσμεύεται «ο πολιτικός γάμος για όλους να γίνει νόμος του κράτους»

Μετά την συγκλονιστική παρέμβαση του Γιώργου Καπουτζίδη όσον αφορά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ και τη σειρά ερωτημάτων που έθεσε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε το μέρος του κ. Καπουτζίδη και δεσμεύτηκε πως «Στην επόμενη κυβέρνηση ο πολιτικός γάμος για όλους θα γίνει νόμος του κράτους».

«Ο Γιώργος Καπουτζίδης έχει δίκιο. Κανένας πολίτης δεν πρέπει να έχει λιγότερα δικαιώματα. Τα πρώτα σημαντικά βήματα έγιναν με το σύμφωνο συμβίωσης και ταυτότητα φύλου. Είναι πια ώριμο να ολοκληρωθούν. Στην επόμενη κυβέρνηση ο πολιτικός γάμος για όλους θα γίνει νόμος του κράτους» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός, συμμετείχε σε εκδήλωση με τίτλο «Κοινωνία χωρίς Ρατσισμό, Κοινωνία με Μέλλον» για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού – ταυτότητας και έκφρασης φύλου που διοργάνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Θέλω να κάνω μια ερώτηση στον πρωθυπουργό αυτής της χώρας και δεν έχει να κάνει με παρατάξεις. Για ποιο λόγο είμαι ο άνθρωπος με τα λιγότερα δικαιώματα σ΄αυτή την αίθουσα, στη γειτονιά μου, στην πόλη μου. Αυτό δεν το έχω καταλάβει. Αν μπορεί να μου το απαντήσει έχει καλώς, αν δεν έχει απάντηση, πάει να πει ότι έχει κάνει κάτι λάθος και αυτός και ο προκάτοχός του και οι προκάτοχοι των προκατόχων και η κοινωνία και η πολιτεία. Και αυτό το λάθος οφείλουμε να το αλλάξουμε τώρα, σήμερα».

Διαβάστε: Φορτισμένα “ερωτήματα” Καπουτζίδη σε Μητσοτάκη: «Θέλω να ρωτήσω τον Πρωθυπουργό, Γιατί είμαι ο άνθρωπος με τα λιγότερα δικαιώματα;»

Αφήστε μια απάντηση

Top