Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > “Ο Αλέξης δεν είναι ούτε αυταρχικός ούτε εγωπαθής. Και τα βρίσκουμε”

“Ο Αλέξης δεν είναι ούτε αυταρχικός ούτε εγωπαθής. Και τα βρίσκουμε”

Στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα “Έθνος”, απαντώνταςστο ερώτημα αν θα παραμείνει υπουργός Οικονομικών μετά την έξοδο από το Μνημόνιο ή θα βοηθήσει από άλλον ρόλο στην κυβέρνηση, ο ΕυκλείδηςΤσακαλώτος απαντά ότι δεν υπάρχει ούτε ο χώρος ούτε ο χρόνος για προσωπικούς σχεδιασμούς. Δηλώνει ότι δεν έχει υποβάλει ποτέ την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, ότι «διαφωνίες έχουν υπάρξει, πράγμα φυσιολογικό και εποικοδομητικό», για να προσθέσει: «Ο Αλέξης, να τού το αναγνωρίσουμε, δεν είναι ούτε αυταρχικός ούτε εγωπαθής. Και τα βρίσκουμε».

Αναλυτικά οι απαντήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

Μετά την έξοδο από το Μνημόνιο θα παραμείνετε υπουργός Οικονομικών ή θέλετε να βοηθήσετε από άλλον ρόλο την κυβέρνηση;
Αυτή είναι μία ερώτηση η οποία μου έχει τεθεί επανειλημμένως  σε όλη την έως τώρα διαδρομή της κυβέρνησης και σε διάφορες, ενίοτε ευφάνταστες παραλλαγές.
Αυτό το οποίο θέλω πρωτίστως είναι να ολοκληρώσουμε, συλλογικά ως οικονομικό επιτελείο και ως κυβέρνηση ό,τι έχουμε αναλάβει. Και αυτό είναι προφανώς μεγαλύτερο και σημαντικότερο από προσωπικές επιθυμίες ή σχέδια του καθενός και της καθεμιάς μας. Άρα δεν υπάρχει ούτε ο χώρος ούτε ο χρόνος για προσωπικούς σχεδιασμούς.

Έχουν γραφτεί δεκάδες χιλιάδες λέξεις για τις σχέσεις σας με το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό. Ειλικρινά έχετε υποβάλει ποτέ την παραίτησή σας στον Αλ. Τσίπρα;

Όχι, δεν έχω υποβάλλει ποτέ την παραίτησή μου ακριβώς και λόγω του ότι δεν υπάρχει χώρος για προσωπικούς σχεδιασμούς. Όπως έχω ξαναπεί διαφωνίες έχουν υπάρξει, πράγμα φυσιολογικό και εποικοδομητικό. Ο Αλέξης, να του το αναγνωρίσουμε, δεν είναι ούτε αυταρχικός ούτε εγωπαθής. Και τα βρίσκουμε.

Πηγή: left.gr

Leave a Reply

Top