Τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες που φέρουν τις κωδικές ονομασίες Σαράφης και Κελέση, μήνυσε ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας, με το ψευδώνυμο Γιάννης Αναστασίου, και σήμερα κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία στο σκάνδαλο της Novartis, Νίκος Μανιαδάκης.
Υποστηρίζει ότι έχουν καταθέσει σειρά ψευδών και αντιφατικών στοιχείων σε βάρος του και αναφέρει τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητας τους και τις ιδιότητες τους καθώς όπως λέει «όλοι γνώριζαν ποιοι είναι».
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες τέλεσαν σε βάρος του τα αδικήματα ης ψευδορκίας, της ψευδούς καταμηνύσεως, και της συκοφαντικής δυσφημήσεως
Ισχυρίζεται ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων στο πρόσωπο των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, καθώς το αμερικανικό δίκαιο προβλέπει το δικαίωμα αποζημίωσης από 10% έως 30% του προστίμου, κάτι που προσκρούει στο ελληνικό δίκαιο.
Πηγή: documentonews.gr
0 Σχόλια
Αφήστε ένα σχόλιο