Είστε εδώ

Νίκος Παππάς στην Αυγή: “Σε καμιά των περιπτώσεων … εκλογές ή δημοψήφισμα”.”Δυσοίωνη” η … πρόβλεψη για το Mega!

Έκλεισε οριστικά την πόρτα στα “σενάρια-ευσεβείς πόθους” της Real, της Καθημερινής, του ΔΟΛ, του Mega, του ΣΚΑΙ και άλλων κύκλων ο Υπ Επικρατείας Νίκος Παππάς, περί πρόωρων εκλογών, ή δημοψηφίσματος, με μια βαρυσήμαντη συνέντευξη στο σημερινό φύλλο της Αυγής και στους συναδέλφους Αγγέλα Νταρζάνου και Νίκο Μπελεγρή:
Ερωτηση: Υπάρχει αυτή τη στιγμή σκέψη ή ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος;
Απάντηση: Σε καμία των περιπτώσεων. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι συμπαγής, δεδομένη και είναι η μόνη λύση για τη χώρα αυτή τη στιγμή.
13Α
Παράλληλα ο Νίκος Παππάς αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες υπογραμμίζει ότι η έκδοση των τηλεοπτικών αδειών είναι μόνο ένα στοιχείο που οδηγεί στο σπάσιμο της διαπλοκής, από κοινού με πλέγμα άλλων ρυθμίσεων που αφορούν τη διαφάνεια της κρατικής και τραπεζικής διαφήμισης και το on line media μητρώο., ενώ στέλνει ένα … μάλλον δυσοίωνο μήνυμα για το … μέλλον του Mega:
Ερώτηση: Το Mega βρίσκεται ένα βήμα πριν από την κατάρρευση, καθώς οι μέτοχοί του αρνούνται να το στηρίξουν. Υπάρχει κάποια νόμιμη οδός παρέμβασης από την πλευρά σας, ώστε το κανάλι να καταφέρει να κατέβει στον διαγωνισμό για τις άδειες;
Απάντηση: Το εάν το κανάλι θα κατέβει στον διαγωνισμό είναι μια απόφαση που αφορά τους μετόχους. Το ίδιο ισχύει και για την τήρηση ή όχι των δανειακών υποχρεώσεων του καναλιού. Η υπέρμετρη δανειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και το στρεβλό πλαίσιο λειτουργίας τους εκθέτουν τις επιχειρήσεις αυτές στον κίνδυνο χρεοκοπίας τους, όπως τη συγκεκριμένη στιγμή συμβαίνει στο Mega. Για τον λόγο αυτό και προς αποφυγή επανάληψης τέτοιων φαινομένων στο μέλλον, το νέο νομοθετικό πλαίσιο πρωτίστως αποσκοπεί στο να καθιερώσει ένα μοντέλο λειτουργίας των αδειοδοτούμενων τηλεοπτικών σταθμών σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και οικονομικής βιωσιμότητας. Έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί και η ποιότητα. Ένα κανάλι που έχει πανελλαδική άδεια δεν κάνει παραγωγές και είναι γεμάτο τηλεπωλήσεις, συγχωρείστε με, αλλά δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που δικαιούται ο τηλεθεατής.
Ολόκληρη η βαρυσήμαντη συνέντευξη στους δύο συναδέλφους, εδώ:
ΥΓ: Το theFAQ σταθερά όλο αυτό το χρονικό διάστημα ενημέρωνε τους αναγνώστες του για την πλήρη αβασιμότητα των “σεναρίων” για εκλογές, δημοψηφίσματα. ή … οικουμενικές ! Όπως και για τις … “πιθανότητες” του Μεγκάααλου καναλιού να είναι μέρος του νέου τηλεοπτικού πεδίου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *