FAQ news

Νίκος Παππάς και Νίκος Φίλης τοποθετήθηκαν για το μαξιλάρι των 37 δις στην ΚΕ

Να είμαστε υπερήφανοι για το μαξιλάρι των 37 δισ., κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του τα μέλη της ΚΕ, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μόνη κυβέρνηση που δεν άφησε καμένη γη στους επόμενους.

Με αυτό τον τρόπο εμφανίστηκε να ρίχνει γέφυρα προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και κατ’ επέκταση την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Στην συγκεκριμένη αναφορά τοποθετήθηκαν δυο κορυφαία στελέχη από διαφορετικές τάσεις, όπως ο Νίκος Παππάς, “κεφαλή” της τάσης των προεδρικών, και ο Νίκος Φίλης από την ευρύτερη εσωκομματική αντιπολίτευση.

Στην ομιλία του ο Νίκος Παππάς, ανέφερε:: “Η κυβέρνηση μας πλήρωσε το γεγονός ότι δεν ήμασταν ένα ισχυρό και ρωμαλέο κόμμα. Το μαξιλάρι θα μπορούσε να ήταν μικρότερο αν ήμασταν έξω από τα μνημόνια”.

Στη δική του εισήγηση ο Νίκος Φίλης σημείωσε ότι τα 37 δισ. ήταν πολύ πάνω από τον μνημονιακό στόχο και διερωτήθηκε ποιος αποφάσισε γι’ αυτό. Τόνισε δε πως η συγκεκριμένη επιλογή κόστισε πολιτικά και εκλογικά στον ΣΥΡΙΖΑ, επομένως δεν μπορεί να λέγεται ότι “είμαστε υπερήφανοι”.

Πάντως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη δική του ομιλία απέφυγε την αναφορά στο μαξιλάρι. Ουσιαστικά ζήτησε να μην επαναληφθεί το κλίμα σύγκρουσης που εκδηλώθηκε εσωτερικά στον ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο με αποτέλεσμα να εκτοξεύονται χαρακτηρισμοί κατηγορίες προς την πλευρά των 53 όπως “αριστερίζουσες εκκρεμότητες”, “θολοκουλτουριάρηδες”, εθνομηδενιστές.

Με πληροφορίες από:: topontiki.gr

Περισσότερα
Σχετικά
Προτεινόμενα

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FAQ Media

Good Life

Ενέργεια

Good Life

Καβγάδες χωρίς λύση; Τα σημάδια της συναισθηματικής ανωριμότητας στη σχέση

Καβγάδες χωρίς λύση; Τα σημάδια της συναισθηματικής ανωριμότητας στη σχέση

Οι καβγάδες στις σχέσεις συχνά αποκαλύπτουν μοτίβα ανωριμότητας που υπονομεύουν την επικοινωνία και τη σύνδεση μεταξύ των συντρόφων. Σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια...