Είστε εδώ
Home > FAQ news > Νίκος Κοτζιάς: Δούρειος Ίππος τραπεζιτών και ολιγαρχών η σημερινή ΝΔ – Πολιτική αμοιβαδοποίησης των άλλων χώρων, “ρεζέρβα” ανάγκης η Ελληνική Λύση

Νίκος Κοτζιάς: Δούρειος Ίππος τραπεζιτών και ολιγαρχών η σημερινή ΝΔ – Πολιτική αμοιβαδοποίησης των άλλων χώρων, “ρεζέρβα” ανάγκης η Ελληνική Λύση

“Τίποτα δεν είναι τόσο σίγουρο και σταθερό όσο δείχνει, αυτό αφορά και την κυβέρνηση της ΝΔ”, τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς στην εισήγησή του στη Συνδιάσκεψη του ΠΡΑΤΤΩ, που διεξήχθη στην Αθήνα, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή στο news247.gr.

Η ΝΔ είναι εκφραστής συμφερόντων ενός συμπλέγματος ολιγαρχών και τραπεζικού κεφαλαίου” εκτιμά χαρακτηριστικά, ενώ την κατηγορεί ότι ακολουθεί στην οικονομία μια νεοφιλελεύθερη πολιτική με ορισμένες ιδιαιτερότητες και ότι ακολουθεί πολιτική παρεμπόδισης της επιστροφής στην κυβέρνηση δυνάμεων που δεν είναι του κυρίαρχου συστήματος την ίδια στιγμή που ακολουθεί για τα άλλα κόμματα μια πολιτική ενσωμάτωσής τους στο σύστημα.

Η πολιτική της ΝΔ δεν είναι ένας απλός ρεβανσισμός όπως πιστεύουν ορισμένες αντιπολιτευτικές δυνάμεις. Δεν έχει μόνο ένα άμεσο ορίζοντα. Είναι μια πολιτική διαμόρφωσης συμμαχιών , όσο το δυνατόν περισσότερων και σε αυτό βοηθάει τμήμα της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ”, αναφέρεται στην εισήγηση,όπου και επισημαίνεται:

“Η ΝΔ ναι μεν αντιπαρατίθεται με την ακροδεξιά «Ελληνική Λύση» (που ούτε το ένα είναι, ούτε το άλλο) σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά σε όλα τα άλλα θέματα η «ΕΛ» υποστηρίζει την κυβέρνηση πλήρως, συμπορεύεται μαζί της και ψηφίζει καθετί φίλο-ολιγαρχικό μέτρο. Είναι μια πιο ήπια «ρεζέρβα» για κάποιους ολιγάρχες από ότι ήταν η Χρυσή Αυγή. Η ΝΔ έχει, επίσης, τη στήριξη της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, η οποία συνδράμει και εκείνη κάθε τι που ωφελεί τους Ολιγάρχες που εκπροσωπεί και με τους οποίους έχει μια υπαλληλική σχέση. Ως προς αυτά τα στηρίγματα οφείλουμε να δείξουμε ότι η «ΕΛ» είναι ένα ακροδεξιό κόμμα της Ολιγαρχίας και το σημερινό ΚΙΝΑΛ η άρνηση του ΠΑΣΟΚ“.

Πηγή: news247.gr

Leave a Reply

two + 3 =

Top