Είστε εδώ
Home > FAQ the opinion > Μπράβο, Κυριάκο (sic) ! Καλό κατευόδιο, κύριε Τάκη… ( Ο πρώην Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού επί Καραμανλή θυμάται που ο Μητσοτάκης είχε ζητήσει να τον αποκαλεί … πρόεδρο και αποδομεί τον Ανασχηματισμό! Μηνύματα αντίδρασης των καραμανλικών)

Μπράβο, Κυριάκο (sic) ! Καλό κατευόδιο, κύριε Τάκη… ( Ο πρώην Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού επί Καραμανλή θυμάται που ο Μητσοτάκης είχε ζητήσει να τον αποκαλεί … πρόεδρο και αποδομεί τον Ανασχηματισμό! Μηνύματα αντίδρασης των καραμανλικών)

Οργανώνει τους καραμανλικούς ο πρώην γραμματέσας τους ( Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ επί Κώστα Καραμανλή) … ενώ πυκνώνουν τα “χτυπήματα”..
Βλάχος στη Βουλη . Βαληνακης για τα εθνικα. Πατριανακου για το Καστελόριζο
Και τώρα ξανά, ως μίνι συνείδηση της Παράταξης ο Νίκος Καραχάλιος αποδομεί τον Ανασχηματισμό με επιχειρηματολογία που σιωπηρά χρησιμοποιούν οι ριγμένοι καραμανλικοί βουλευτές.
Σημείωση: Το “μπράβο” Κυριάκο ειρωνικό γιατί ως γνωsτόν είχε απαιτήσει από το Νίκο Καραχάλιο να τον αποκαλεί … “Πρόεδρο” …

Του Νίκου Καραχάλιου

Μπράβο, Κυριάκο! Καλό κατευόδιο, κύριε Τάκη…

Υπάρχουν -ή μάλλον καλύτερα υπήρχαν- κανόνες στην πολιτική και τη δημοσιογραφία, που καλό είναι οι αναλυτές να σέβονται.

Όμως μετά από όλα αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν και να γράφονται στην αλλοπρόσαλλη Χώρα μας, αλλά και στον κόσμο, την τελευταία 5ετία, οι περισσότεροι άγραφοι νόμοι έχουν πεταχτεί στην κάλαθο των αχρήστων και πολλά από τα σκουπίδια βγήκαν από τη θέση που τους αρμόζει, μόλυναν το πολιτικό περιβάλλον και την κοινωνία και κατάφεραν να στρογγυλοκαθίσουν σε καρέκλες ευθύνης!

Τα fake news έγιναν συστημικές ειδήσεις. Εμφανίζεται με προβιά Νέας Κανονικότητας η ακραία διαφορετικότητα. Γίνεται το Πολιτικά Ανορθόδοξο, πολιτικά ορθό. Οι αγράμματοι να το παίζουν «γκουρού» και πολλά άλλα ουκ έστιν αριθμός….

Από τη στιγμή που κατάφερε να γίνει ο Τραμπ Πλανητάρχης, όλα μπορούν να συμβούν. Από τη στιγμή που ένας ιός με θνητότητα 0,05% προκάλεσε παγκόσμιο lockdown, όλα μπορούν να επιβληθούν.

Μετά τον ασυνήθιστα μακρύ για επιφυλλίδα πρόλογο κάνω μία δήλωση που δεν θα περιμένατε:

Η δήλωση: Μετά από 3 ολόκληρα χρόνια ψυχρότητας, αλλά όχι εχθρότητας, θα πω ένα μεγάλο: «ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΑΚΟ!». Μην με παρεξηγήσεις και πάλι, όπως έκανες το 2017 γι’ αυτό το επαναλαμβάνω εφαρμόζοντας τους τύπους και το πρωτόκολλο που τόσο τιμάς εσύ (αλλά όχι και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας που επέλεξες η οποία εφαρμόζει το πρωτόκολλο ξεχωριστά alla-carte όταν αυτό αφορά εθνικούς συμβολισμούς, όπως τον εθνικό ύμνο, τη Σημαία και τα καριοφίλια των Αγωνιστών της Επανάστασης): «ΜΠΡΑΒΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ!»

Τα συγχαρητήρια αφορούν τον πρόσφατο Ανασχηματισμό σας, και πιο συγκεκριμένα μία σημαντικότατη αλλαγή.

Μη με μπλέξετε με το αντιφατικό, «αφού όλα πάνε καλά και έχουμε την καλύτερη κυβέρνηση -τουλάχιστον στην Ευρώπη- γιατί την ανασχηματίζουμε»;

Γι’ αυτό το παράδοξο γράφτηκαν όλη την εβδομάδα πολλά και διάφορα.

Μην με ρωτήσετε «ποιόν ανασχηματισμό;».

Μην μου πείτε γιατί είναι 57 στο σύνολο τα μέλη ρεκόρ της πολυπληθέστερης κυβέρνησης όλων των εποχών, ενώ εκλεχτήκαμε με σύνθημα το «μικρό και ευέλικτο κράτος», «ένα λειτουργικό και σφικτό σχήμα με συγχωνεύσεις υπουργείων».

Μην με ρωτήσετε ποιός είναι ο ρόλος του «Επιτελικού Κράτους» και ποιοί και πόσοι παρεπιδημούν στο Μαξίμου.

Μην αγωνιάτε όπως τα κομματικά στελέχη της ΝΔ «τί δουλειά έχουν σε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία 22 εξωκοινοβουλευτικοί -και μάλιστα μικρής αναγνωρισιμότητας».

Μην απορήσετε για την ελλιπή εκπροσώπηση μεγάλων περιφερειών.

Μην παραξενευτείτε για την κυβερνητική (ανι)ισορροπία αν δείτε μικρούς -σχετικά- νομούς να έχουν 2 μέλη στην Κυβέρνηση (π.χ. Κόρινθος-Σέρρες) και άλλοι κανέναν.

Μην αναρωτηθείτε -οι πιο ψαγμένοι- για τα Προεδρικά διατάγματα και τα ΦΕΚ που καθορίζουν το μοίρασμα των αρμοδιοτήτων.

Μην ψάξετε το γιατί οι περισσότεροι Αναπληρωτές Υπουργοί και υφυπουργοί έχουν περισσότερες αρμοδιότητες από τους Υπουργούς.

Μην μπλεχτείτε από τις προεκλογικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη που θεωρούσε πως οι «Αναπληρωτές δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης» (Συνέντευξη στον ALPHA TV και τον Αντώνη Σρόιτερ), και τώρα έχει 5 στο σχήμα! Καμία προσωπική μομφή. Καλά παιδιά και καλοί φίλοι οι κ.κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Στέλιος Πέτσας, Νίκος Παπαθανάσης και Βασίλης Κοντοζαμάνης).

Πηγή: anoixtoparathyro.gr

Leave a Reply

two × 4 =

Top