Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Νίκη των κατοίκων της Κυψέλης! Και δεύτερος σταθμός του Μετρό στον λόφο “Αλεπότρυπα” – Ελικώνος μετά από παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής!

Νίκη των κατοίκων της Κυψέλης! Και δεύτερος σταθμός του Μετρό στον λόφο “Αλεπότρυπα” – Ελικώνος μετά από παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής!

Νίκη για τους κατοίκους της Κυψέλης αποτελούν οι εξελίξεις σχετικά με τη γραμμή 4 του Μετρό και την προσθήκη του σταθμού «Ελικώνος», σύμφωνα με το athenstransport.com Οι κάτοικοι εξ αρχής ζητούσαν την κατασκευή του, αφού η απόσταση μεταξύ των σταθμών Γαλάτσι και Κυψέλη θα είναι μεγαλύτερη του ενάμιση χιλιομέτρου με τη γραμμή να διέρχεται από μία εκ των πλέον πυκνοκατοικημένων περιοχών της Αθήνας.

Η Αττικό Μετρό είχε δικαιολογήσει την μεγάλη απόσταση με το επιχείρημα πως δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος μεταξύ των δύο σταθμών. Οι κάτοικοι είχαν υποδείξει ως προτεινόμενη θέση τη διασταύρωση Πάρνηθος και Αγίας Γλυκερίας πλησίον του λόφου Ελικώνος. Η Αττικό Μετρό αμφισβήτησε την κατασκευαστική εφικτότητα του σταθμού στο σημείο αυτό, καθώς ο σταθμός θα έπρεπε να κατασκευαστεί σε βάθος 50 μέτρων, λόγω του υπεδάφους της περιοχής (ύψωμα).

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Αττικό Μετρό απάντησε για μία ακόμα φορά πως η κατασκευή του σταθμού δεν είναι δυνατό να εξεταστεί στην παρούσα φάση καθώς είναι αργά και κάτι τέτοιο θα προκαλούσε καθυστέρηση στην εξέλιξη του διαγωνισμού.

Αυτό που μεσολάβησε από τότε είναι η παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τον περασμένο Οκτώβριο. Μετά από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη κ. Αναγνωστόπουλου κατά τη διάρκεια συζήτησης για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη Γραμμή 4, το σώμα ζήτησε να εξεταστεί θετικά τόσο το αίτημα των κατοίκων της Κυψέλης για την προσθήκη ενός σταθμού, όσο και το αίτημα του Δήμου Καισαριανής για τη μετακίνηση του σταθμού Νήαρ Ηστ.

Ο νέος σταθμός με την προσωρινή ονομασία Ελικώνος (άλλα πιθανά ονόματα «Πάρνηθος», «Αγία Γλυκερία», «Αλεπότρυπα», «Άνω Κυψέλη») φαίνεται πως βρίσκεται στη διασταύρωση Αγίας Γλυκερίας και Πάρνηθος ή πλησίον. Ωστόσο, η τελική επιβεβαίωση για τη θέση όλων των σταθμών της γραμμής θα έρθει με την προκήρυξη της β’ φάσης του διαγωνισμού τον επόμενο Φεβρουάριο. Εκτός απροόπτου, δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να καταθέσουν και οι τέσσερις κοινοπραξίες που επιλέχθηκαν από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης τον περασμένο Αύγουστο.

Πηγή: koutipandoras.gr

2 thoughts on “Νίκη των κατοίκων της Κυψέλης! Και δεύτερος σταθμός του Μετρό στον λόφο “Αλεπότρυπα” – Ελικώνος μετά από παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής!

  1. Γιατί δεν έφθασαν τη γραμμή μέχρι το σταθμό της Νερατζιώτισσας που είναι κόμβος, να έχει άμεση ανταπόκριση και με τον προαστιακό; Η απόσταση ήταν πολύ μικρή. Πολύ μεγάλο λάθος. Οι επιβάτες τώρα πρέπει να αλλάζουν δυο συγκοινωνίες για να επιβιβαστούν στον προαστιακό.

Leave a Reply

Top