Είστε εδώ

Νίκη Κεραμέως: Δίνει τα «συγχαρητήριά» της σε όσους μαθητές έκοψε! (vid)

Ποια απάντηση αρμόζει να δώσει κανείς στους μαθητές που αν και αρίστευσαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, έμειναν εκτός Πανεπιστημίων; Η υπουργός Παιδείας τη βρήκε τη λύση και, επαναλαμβάνοντας παράλληλα το αφήγημα των ΙΕΚ για μαθητές που λόγω Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής δεν μπήκαν στις σχολές που επιθυμούσαν, αρκέστηκε σε ένα… «συγχαρητήρια»!

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open, η Νίκη Κεραμέως είπε απλά ότι «λυπάμαι» για τον μαθητή που με ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι με κορυφαίες επιδόσεις έμεινε εκτός αρχιτεκτονικής ΕΜΠ και ΑΠΘ λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στο ειδικό μάθημα του σχεδίου, που δεν διδάχθηκε διά ζώσης λόγω της πανδημίας.

«Θέλω να τον συγχαρώ» αλλά «τα ειδικά μαθήματα έχουν ειδικό βάρος» και «οι συνυποψήφιοί του έγραψαν καλύτερα», τόνισε κυνικά αναφερόμενη στο παράδειγμα του Διονύση, μαθητή που αν και έγραψε 20.988 μόρια και 1.838 πάνω από την περσινή βάση, έμεινε εκτός της Αρχιτεκτονικής Σχολής λόγω της ελάχιστης βάσης στο ειδικό μάθημα του σχεδίου. Προκλητικό αν σκεφτεί κανείς ότι η ίδια η ΝΔ κατήργησε το συγκεκριμένο μάθημα το 2020, όπως κατάγγειλε το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Τρίτης, ο αριστούχος στις Πανελλαδικές εξετάσεις Διονύσης, μιλώντας στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη στο Kontra, τόνισε πως: «Μάλλον η κ. Κεραμέως δεν γνωρίζει τι αλλαγές έχει επιφέρει στο εκπαιδευτικό σύστημα».

Και στη συνέχεια επεσήμανε ότι το υπουργείο Παιδείας τους αιφνιδίασε αφού προχώρησε σε δομικές αλλαγές είκοσι ημέρες πριν από τις εξετάσεις, την ίδια στιγμή που τα παιδιά που «κόπηκαν» εξαιτίας αυτού του παραλογισμού, βλέπουν να περνούν άλλοι με επιδόσεις ως 5.000 μόρια χαμηλότερες. Η οργή γονιών, μαθητών και πολιτών έχει ήδη οδηγήσει χιλιάδες να ζητούν την άμεση παραίτησή της.

Η υπ. Παιδείας, παράλληλα επανέλαβε την παράλογη ιδέα κορυφαίοι σε επιδόσεις που «κόπηκαν» λόγω της ΕΒΕ να καταλήξουν στην επαγγελματική κατάρτιση των ΙΕΚ και μάλιστα των δημόσιων, για τα οποία ταυτόχρονα παραδέχθηκε εμμέσως ότι δεν είναι σε κάποια εξαιρετική κατάσταση, αφού το υπουργείο Παιδείας κατευθύνει τώρα εκεί κονδύλια για την αναβάθμιση. Αλλά κατά την ίδια, οι καταγγελίες ότι εξωθούνται κορυφαίων επιδόσεων μαθητές στα ιδιωτικά κολλέγια και στην μετανάστευση σε ξένα πανεπιστήμια, είναι… fake news.

Η κα Κεραμέως, εξάλλου, προσπάθησε να υποβαθμίσει τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης και φορέων των εκπαιδευτικών ότι οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του υπουργείου Παιδείας άφησαν εκτός ΑΕΙ δεκάδες χιλιάδες μαθητές που διαγωνίστηκαν στις πανελλαδικές φέτος. «Δεν πληρούν τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις» όπως είπε, 9.400 υποψήφιοι, μία αναφορά που είχε κάνει και προ ημερών και μπορεί κανείς να καταλάβει πόσο παράλογη είναι βλέποντας μερικούς από τους κορυφαίους σήμερα παγκοσμίως που δεν θα ήθελε σε ελληνικό πανεπιστήμιο.

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *