Είστε εδώ

Νερό στο “μύλο” της ξενοφοβικής Ευρώπης έριξε το ψέμα 13χρονης Γερμανίδας ότι βιάστηκε από μετανάστες

Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας προκάλεσε το ψέμα μίας 13χρονης από το Βερολίνο, ενώ έριξε λάδι στη φωτιά του αντιμεταναστευτικού κλίματος που σαρώνει την Ευρώπη.
Οι γονείς της νεαρής Λίζας δήλωσαν την εξαφάνισή της στις 11 Ιανουαρίου, όταν δεν εμφανίστηκε στο σχολείο της στο Βερολίνο. Τριάντα ώρες αργότερα βρέθηκε με τραύματα στο πρόσωπό της και είπε στους γονείς της ότι είχε δεχθεί επίθεση από μετανάστες από τη Μέση Ανατολή ή την βόρεια Αφρική. Η ιστορία της νεαρής γρήγορα έκανε τον γύρο των social media.
Ωστόσο όταν εξετάστηκε από εκπαιδευμένους ειδικούς, τρεις μέρες αργότερα, «αμέσως παραδέχτηκε ότι η ιστορία του βιασμού ήταν κατασκευασμένη».
Στην πραγματικότητα η νεαρή φοβόταν να γυρίσει στο σπίτι της μετά από επικοινωνία της διεύθυνσης του σχολείου με τους γονείς της για κάποιο περιστατικό στο οποίο είχε εμπλακεί.
Ωστόσο η ψεύτικη κατηγορία της νεαρής συντέλεσε στην ενίσχυση του αντιμεταναστευτικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις της πρωτοχρονιάς. Διοργανώθηκε μάλιστα και αντιμεταναστευτική διαδήλωση, υποστηριζόμενη από το ακροδεξιό ξενοφοβικό κίνημα Pegida.
Το ζήτημα δε επηρέασε τις διμερείς σχέσεις Γερμανίας – Ρωσίας, καθώς η νεαρή ανήκει στη ρωσική κοινότητα της γερμανικής πρωτεύουσας, με τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ να κατηγορεί την Γερμανία για “συγκάλυψη” και τον Γερμανό ΥΠΕΞ Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ να κατηγορεί τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί την υπόθεση για «σκοπούς πολιτικής προπαγάνδας».
Η ανάλυση των κλήσεων της νεαρής κοπέλας έδειξαν ότι το βράδυ της «εξαφάνισής» της το πέρασε στο σπίτι κάποιου φίλου της.
Πηγή: left.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *