Είστε εδώ

Νέο κρεσέντο υποκρισίας Μητσοτάκη για τα Τέμπη: Επιχειρεί να «μαζέψει» -μετά την κατακραυγή- τη «θυσία των 57»- Δήλωση πρόκληση για τις διαδηλώσεις

Λίγες μόνο ώρες μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η δήλωση του Πρωθυπουργού από το Μαρούσι για την «θυσία των 57 στα Τέμπη», ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε διστάζει και πάλι να παίξει με τη νοημοσύνη των πολιτών.

Κατά την κυριακάτικη «ενημέρωση» στα social media, επαναλαμβάνει τα περί «ανάληψης ευθύνης» – την στιγμή που ακόμα και ο Γεραπετρίτης που έχει αναλάβει για λογαριασμό της κυβέρνησης τη σχετική έρευνα δε δέχεται το γεγονός ότι η τηλεδιοίκηση δεν λειτουργούσε, διαψεύδοντας δημοσιογράφους και εργαζόμενους, αλλά και ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ετοιμάζεται να διεκδικήσει ξανά τη ψήφο των πολιτών- ενώ μας ενημερώνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων και οι τραυματίες μπορούν να κάνουν βιντεοκλήσεις με ειδικούς, προς ψυχολογική υποστήριξή τους. Αναφέρεται ακόμη και σε μερικά οικονομικά μέτρα, αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση μετρά σε χρήμα την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταπέλτης η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην τοξικότητα της ΝΔ: “57 νεκροί, οι οικογένειές τους και η ελληνική κοινωνία, απαιτούν την αλήθεια και αυτή επιλέγει τον δρόμο της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τις εσωτερικές του διεργασίες.”

Εντύπωση προκαλεί η τοποθέτησή του για τις μεγαλειώδεις και οργισμένες διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα από ανθρώπους κάθε ηλικίας.

«Ακούω και συμμερίζομαι απολύτως το ομόθυμο κοινωνικό αίτημα: να σαρωθεί επιτέλους ό,τι κρατάει την Ελλάδα πίσω, να αλλάξουμε πιο γρήγορα πιο πολλά ώστε να έχουμε μια χώρα που μας αξίζει. Έχω την υποχρέωση να μετατρέψω αυτά τα συναισθήματα σε δημιουργική δράση», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Προφανώς «συμμερίζεται το κοινωνικό αίτημα» όταν τα ΜΑΤ «πνίγουν» τους διαδηλωτές με δακρυγόνα, όταν διαλύουν τις συγκεντρώσεις, όταν χαστουκίζουν νεαρές κοπέλες ή ακόμα και όταν παρασέρνουν διαδηλωτές με το γερανό της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε την σχετική ανάρτηση:

Ακολουθεί το επίμαχο απόσπασμα της ανάρτησης του Κ. Μητσοτάκη:

«Επανέρχομαι σήμερα στην Κυριακάτικη συνάντησή μας, όμως θέλω να ξεκινήσω λέγοντας, με το χέρι στην καρδιά, ότι δεν θα ξεχάσω ποτέ τι συνέβη στα Τέμπη και γιατί συνέβη», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook. «Ανέλαβα και αναλάβαμε ως κυβέρνηση τις ευθύνες μας για το τραγικό δυστύχημα. Αυτό δεν αλλάζει το παρελθόν, όμως μπορεί να αλλάξει το μέλλον. Γιατί αισθάνομαι ότι πλέον είναι προσωπικό μου στοίχημα να βρούμε τη λύση για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο ποτέ», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Βλέπω αυτές τις ημέρες την απολύτως λογική αντίδραση του κόσμου για τον τόσο άδικο θάνατο 57 ανθρώπων. Ακούω και συμμερίζομαι απολύτως το ομόθυμο κοινωνικό αίτημα: να σαρωθεί επιτέλους ό,τι κρατάει την Ελλάδα πίσω, να αλλάξουμε πιο γρήγορα πιο πολλά ώστε να έχουμε μια χώρα που μας αξίζει. Έχω την υποχρέωση να μετατρέψω αυτά τα συναισθήματα σε δημιουργική δράση. Και αυτό σκοπεύω να κάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μιχάλης Κριθαρίδης για την εξωφρενική δήλωση Μητσοτάκη: «Δεν ήταν θυσία κ. Μητσοτάκη, ήταν δολοφονία! Ντράπηκε και η ντροπή»

Πρωτίστως όμως, έχουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε τους συγγενείς των θυμάτων και τους τραυματίες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών στον Γολγοθά που ανεβαίνουν. Έχουμε ήδη ανακοινώσει σειρά οικονομικών και άλλων μέτρων, ενώ συνεχίζεται η ψυχολογική υποστήριξή τους».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Αποδίδω μεγάλη σημασία στην ψυχολογική υποστήριξη όσων επέβαιναν στο μοιραίο τρένο και των οικογενειών τους. Ο Γενικός Γραμματέας Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης έχει αναλάβει να επικοινωνήσει ο ίδιος με όλες τις οικογένειες των θυμάτων για να τους ενημερώσει για τη γραμμή αρωγής που έχουμε δημιουργήσει ως μοναδικό σημείο επαφής τους με το κράτος (Τηλ: 210 5281131 – 210 5281251) ώστε να μην ταλαιπωρούνται με περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες για όσα δικαιούνται ως ελάχιστες παροχές. Ταυτόχρονα, εξειδικευμένο προσωπικό στη διαχείριση μαζικών καταστροφών και πένθους και επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας είναι στη διάθεσή τους όλο το 24ωρο μέσω της γραμμής 10306 για να τους συνδράμουν όπως επιθυμούν είτε με κατ’ οίκον επισκέψεις είτε μέσω βιντεοκλήσης ή τηλεφώνου. Και θα το κάνουν για όσο χρειαστεί. Έως σήμερα, έχουν γίνει από δύο επικοινωνίες με 45 οικογένειες που έχασαν ανθρώπους, με τους τραυματίες και με 222 από τους επιβαίνοντες. Η επαφή θα συνεχιστεί με όλους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *