Είστε εδώ

Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση την ώρα που σφίγγει ο κλοιός στην ΕΕ: Νέα έκθεση – κόλαφος 7 διεθνών οργανώσεων για την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

Επτά διεθνείς δημοσιογραφικές οργανώσεις διαπιστώνουν την επιδείνωσης της κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική δημοσιογραφία. Ξεχωριστές αναφορές για υποκλοπές και επιθέσεις κατά δημοσιογράφων.

Στην έκθεσή τους οι επτά οργανώσεις του MFRR (Media Freedom Rapid Response) κάνουν ειδική αναφορά στο σκάνδαλο των υποκλοπών και την υπόθεση παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ενώ υπογραμμίζουν το θέμα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, αλλά και τις επιθέσεις κατά του Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννας Παπαδάκου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η δουλειά των δημοσιογράφων στην Ελλάδα είναι ολοένα και δυσκολότερα, θέτοντας θέμα ασφάλειας και καταγράφοντας ως παραδείγματα τις επιθέσεις στα σπίτια του Δ. Καμπουράκη και Α. Πορτοσάλτε.

Στο MFRR συμμετέχουν οι οργανώσεις:European Centre for Press and Media Freedom (ECPMF) including ARTICLE 19 Europe, the European Federation of Journalists (EFJ), Free Press Unlimited (FPU), International Press Institute (IPI) και CCI/Osservatorio Balcani Caucaso Transeuropa (OBC Transeuropa), ενώ χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία μόλις σήμερα ανακοίνωσε το νέο πλαίσιο για την προστασία του Τύπου εντός Ε.Ε..

Διαβάστε αναλυτικά την έκθεση.

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.