Είστε εδώ

Νέες αποκαλύψεις «καίνε» τον Γεραπετρίτη για την τηλεδιοίκηση στη Λάρισα – Τι έκρυψε: Τα έγγραφα – «φωτιά» που τον διαψεύδουν (photos,vid)

Καταρρέει μέρα με την ημέρα το αφήγημα της κυβέρνησης περί λειτουργίας της τηλεδιοίκησης στη Λάρισα τη μοιραία νύχτα του δυστυχήματος στα Τέμπη, που στοίχισε άδικα τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας και την κοινωνία να ζητά στους δρόμους Δικαιοσύνη.

Οι αποκαλύψεις για το «ξεχαρβάλωμα» του ΟΣΕ συνεχίζονται και εκθέτουν ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση, που από τη μία λέει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη και από την άλλη δεν παραδέχεται καμία παράλειψη, ενώ μετατοπίζει τις ευθύνες σε όλους τους άλλους, εκτός από την ίδια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας : “Η τραγωδία των Τεμπών ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο καθένας αισθάνεται ότι σε αυτό το τρένο θα μπορούσε να βρίσκεται ο ίδιος ή το δικό του παιδί” – Όλη η εισήγηση και η απόφαση της ΠΓ

Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη του MEGA TV για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, σήμερα έρχεται νέο δημοσίευμα από την εφημερίδα «Έθνος» που αποδεικνύει πως η Λάρισα δεν διαθέτει καν τηλεδιοίκηση.

O υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, χθες, στη διάρκεια της συνεδρίασης της ειδικής επιτροπής που ερευνά τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών επέμεινε ότι η τηλεδιοίκηση το μοιραίο βράδυ λειτουργούσε κανονικά. Τα δεδομένα, ωστόσο, τον διαψεύδουν.

Tα έγγραφα που δημοσιεύει το «Έθνος», αλλά και σιδηροδρομικοί και η ίδια η δήλωση δικτύου από τον ΟΣΕ για το 2023, η οποία υποβάλλεται κάθε Ιανουάριο -και κατά συνέπεια για φέτος υποβλήθηκε μετά την λεγόμενη παράδοση του τοπικού συστήματος τηλεδιοίκησης κατά τον κ. Γεραπετρίτη τον Νοέμβριο του 2022-, είναι ξεκάθαρη.

Συγκεκριμένα αναφέρει για τη Λάρισα ότι διαθέτει σηματοδότηση, αλλά όχι Κεντρική Διαχείριση Κυκλοφορίας, δηλαδή τηλεδιοίκηση. Υπενθυμίζεται ότι οι σιδηροδρομικοί διαχωρίζουν πλήρως την τηλεδιοίκηση από το τοπικό σύστημα χειρισμού, που πράγματι λειτουργεί στη Λάρισα και δίνει τη δυνατότητα αυτόματης χάραξης πορείας.

Μόνο την πρώτη σελίδα του πρωτοκόλλου κατέθεσε ο Γεραπετρίτης
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το «Έθνος», το Σάββατο ο υπουργός Επικρατείας αμέσως μετά την πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Κέντρου Ασφαλείας Σιδηροδρόμων ανέφερε πως «όπως έχω επανειλημμένως τονίσει και ενώπιον της Βουλής της αρμόδιας διαρκούς κοινοβουλευτικής επιτροπής και σε συνέντευξη την οποία παραχώρησα, το σύστημα της τοπικής τηλεδιοίκησης στη Λάρισα λειτουργούσε απολύτως την κρίσιμη νύχτα. Το επαναλαμβάνω με έμφαση προκύπτει από όλα τα στοιχεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας. Η τοπική τηλεδιοίκησης στη Λάρισα είναι υπαρκτή, πραγματική και ακόμα και σήμερα όλες οι διαδρομές γίνονται με αυτόματες χαράξεις».

Προσέθεσε ότι το Κέντρο Ελέγχου της Λάρισας «αφορά περίπου 8,5 χιλιόμετρα της διαδρομής. Είναι λειτουργικός πίνακας, τον οποίο και εγώ ο ίδιος σε αυτοψία είδα και χρησιμοποίησα. Λειτουργεί και θα μπορούσε και λειτουργούσε και την κρίσιμη νύχτα». Ο ίδιος μάλιστα είχε καταθέσει και στα πρακτικά της Βουλής το πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής προς χρήση της σηματοδότησης του τμήματος ΕΘΑ Ορφανών – Σιδηροδρομικού Σταθμού Λάρισας, μεταξύ ΕΡΓΟΣΕ – ΟΣΕ, το οποίο υπεγράφη την 1η Νοεμβρίου 2022.

Το κατατεθέν έγγραφο αναφέρεται ξεκάθαρα στη σηματοδότηση και είναι μόνο η πρώτη σελίδα του σχετικού πρωτοκόλλου, στην οποία αναγράφεται το θέμα χωρίς όμως να υπάρχουν οι επόμενες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέμπη: Πρώτη μήνυση από 19χρονη φοιτήτρια που βάζει στο “κάδρο” των ποινικών ευθυνών Μητσοτάκη – Καραμανλή!

Τι αναφέρουν οι επόμενες σελίδες
Στις επόμενες σελίδες, τις οποίες δημοσιεύει το «Εθνος» αναφορικά με τον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας σημειώνεται πως «παρέχονται όλες οι σηματοτεχνικές διαδρομές εκτός των διαδρομών από τα φωτοσήματα εξόδου (ΛΑΡ 11, ΛΑΡ 13, ΛΑΡ 15) προς βορρά (προς Εμπορικό Λάρισας) λόγω προσωρινής απουσίας των σηματοτεχνικών πληροφοριών με τον Σ.Σ. Εμπορικού Λάρισας. Οι εργασίες αυτές θα ολοκληρωθούν στο εγγύς μέλλον.

Τα φωτοσήματα ΛΑΡ 11, ΛΑΡ13, ΛΑΡ15 θα παραμείνουν κλειστά (ερυθρό) και η κυκλοφορία μεταξύ Σ.Σ. Λάρισας – Σ.Σ. Εμπορικού Λάρισας θα διεξάγεται σύμφωνα με τον Κανονισμό Κινήσεως – Μέρος Β΄».

Στις παρατηρήσεις προτείνεται επίσης η λειτουργία μίας δοκιμαστικής περιόδου: «Με την γενόμενη Δ.Π.Χ. παραδίδονται τα απαραίτητα έγγραφα ασφαλείας Safety Case and Independent Safety Assesment. Προτείνεται η θέση σε δοκιμαστική λειτουργία του τμήματος με βάση διαδικασία που θα ορίσει ο ΟΣΕ. Στη δοκιμαστική αυτή περίοδο, η ορθή θέση και δέσμευση των αλλαγών τροχιάς, που έχουν διευθετηθεί μέσω χάραξης διαδρομής ή ανεξάρτητα από τον τοπικό πίνακα, θα πρέπει να επιβεβαιώνεται επί τόπου από το προσωπικό του ΟΣΕ».

Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου ορίζεται ότι θα παραμείνουν οι ακυρωτικοί σταυροί Αγ. Ανδρέα (Χ), ώστε οι ενδείξεις τους να μη λαμβάνονται υπόψη. Οι ακυρωτικοί σταυροί θα αφαιρεθούν μετά τη λήξη της δοκιμαστικής λειτουργίας. Επίσης, οι εν υπηρεσία σταθμάρχες θα πρέπει να καταγράφουν σε ειδικό βιβλίο τυχόν ανωμαλίες και βλάβες της σηματοδότησης και τις παρατηρήσεις του από τη χρήση του συστήματος, καθώς και τυχόν παρατηρήσεις των μηχανοδηγών, παρέχοντας πληροφορίες για τον τύπο της βλάβης και τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούσαν τη χρονική στιγμή της επέλευσης της βλάβης.

Παράλληλα προτείνει και την αντικατάσταση λόγω παλαιότητας του πίνακα χειρισμών: «Λόγω παλαιότητας και χρήσης του πίνακα χειρισμών του Σ.Σ. Λάρισας, προτείνεται από τον ΟΣΕ η αντικατάστασή του με νέο μωσαικό τύπου, εάν αυτό είναι δυνατόν μεσω της υπ΄αρ. 717/2014 σύμβασης».

Δύο ημέρες αργότερα, στις 3 Νοεμβρίου 2022, η Διεύθυνση Κυκλοφορίας του ΟΣΕ ενημερώνει με εσωτερικό έγγραφό της ότι το σύστημα των σηματοδοτικών εγκαταστάσεων θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία από τις 8 Νοεμβρίου και για μία εβδομάδα, δηλαδή έως τις 15 Νοεμβρίου 2022.

Σε κανένα από τα δύο έγγραφα, ούτε στο πρωτόκολλο παραλαβής ούτε στο εσωτερικό έγγραφο του ΟΣΕ δε γίνεται λόγος για σύστημα τηλεδιοίκησης καθώς είναι σαφές πως το λεγόμενο σύστημα «τοπικού χειρισμού» που δίνει τη δυνατότητα χάραξης πορείας και «βλέπει» το σταθμό για περίπου 8,5 χλμ (3 πριν και 5,5 μετά), καμία σχέση δεν έχει με την τηλεδιοίκηση.

Με πληροφορίες από ethnos.gr
Video: Opentv

One thought on “Νέες αποκαλύψεις «καίνε» τον Γεραπετρίτη για την τηλεδιοίκηση στη Λάρισα – Τι έκρυψε: Τα έγγραφα – «φωτιά» που τον διαψεύδουν (photos,vid)

  1. Και για να το χωνεψετε:Με υποδουλους,εθελοδουλους ή εκβιαζομενους,δικαστικους λειτουργους,αυτοι θα συνεχιζουν τα ψεμματα,σε βαθμο κακουργηματος.Βρειτε ενα νομικο τιμ,να ξεσκεπαζει τις ανομιες,να μας πληροφορειτε το μεγεθος του αδικηματος και μετα,οποιος αλητης Κουλιστας τολμαει,ας βγει απ’το θαλαμι του[με εχετε κουρασει να ψαχνω νομους,διαταξεις και κωδικες]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *