Είστε εδώ

Νέα «σφαλιάρα» Βενιζέλου σε Μητσοτάκη: «Αν θέλει όντως θεσμική συναίνεση, να σέβεται τους στοιχειώδεις κανόνες ερμηνείας του Συντάγματος»

Νέα απάντηση επεφύλασσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τριτολογία του, τα οποία χαρακτήρισε «πρωτοφανή άποψη που ανατρέπει την ιεραρχία των κανόνων δικαίου».

-Διαβάστε επίσης: “Έπνιξε” τον Μητσοτάκη ο Βενιζέλος: «Θεωρεί ότι οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να αντιμετωπίζονται από την ΕΥΠ όπως αλλοδαποί ύποπτοι κατασκοπείας»;

Όπως αναφέρει, «ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να μεταφέρει στη Βουλή με την τριτολογία του την άποψη που ανέπτυξε με άρθρο του στις 9/8 ο υπουργός Επικρατείας καθηγητής Γ. Γεραπετρίτης, σύμφωνα με την οποία δεν ισχύει το Σύνταγμα απευθείας αν δεν επαναλάβει τη σχετική ρύθμιση ο εκτελεστικός νόμος».

«Κατά την πρωτοφανή αυτή άποψη που ανατρέπει την ιεραρχία των κανόνων δικαίου και υπονομεύει την κανονιστική υπόσταση του Συντάγματος, δεν ισχύει ούτε η βουλευτική ασυλία, ούτε το ειδικό καθεστώς της ευθύνης υπουργών, ούτε η συνταγματική ρύθμιση για την ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας, επειδή ο νόμος 2225/1994, όπως τροποποιήθηκε πολλές φορές μέχρι σήμερα, δεν αναφέρεται ρητά σε αυτές τις ειδικές συνταγματικές προβλέψεις. Αυτό δεν το κάνει ο νόμος γιατί δεν χρειάζεται» συνεχίζει ο Ευ. Βενιζέλος.

Στη συνέχεια, επισημαίνει πως «αυτό που διδάσκει η επιστήμη του Συνταγματικού Δικαίου και είναι αντιληπτό ως αυτονόητο από κάθε νομικό είναι η υποχρέωση ερμηνείας του νόμου σύμφωνα με το Σύνταγμα και όχι η ερμηνεία του Συντάγματος σύμφωνα με το νόμο».

«Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει όντως κάποια θεσμική συναίνεση για την υπέρβαση του νοσηρού κλίματος πρέπει να σέβεται τους στοιχειώδεις κανόνες ερμηνείας του Συντάγματος. Αλλιώς δεν θα μπορέσει να βρει νομικό θεμέλιο για μια ρύθμιση που θα εφαρμόζει το Σύνταγμα και θα του επιτρέψει να αποσείσει την κατηγορία ότι όλα τα πολιτικά πρόσωπα τελούν υπό την απειλή δήθεν νομότυπης “επισύνδεσης” στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες» καταλήγει ο Ευ. Βενιζέλος στο σχόλιό του.

One thought on “Νέα «σφαλιάρα» Βενιζέλου σε Μητσοτάκη: «Αν θέλει όντως θεσμική συναίνεση, να σέβεται τους στοιχειώδεις κανόνες ερμηνείας του Συντάγματος»

  1. Α,ρε Ευαγγελε,ποιος θα το περιμενε οτι υστερα απο τοσα χρονια ιντριγκας,δολοπλοκης και αβαντας[εξαιρεσ τα υποβρυχια]θα ελεγες,επιτελους, κατι θετικο και σωστο απεναντι σ’αυτην την αλητεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *