Είστε εδώ
Home > FAQ news > Νέα Σελίδα: “Mentor” σε εταιρεία που απέκτησε ελληνικό παράρτημα χάρη στη Μαρέβα ο “Mr Novartis”

Νέα Σελίδα: “Mentor” σε εταιρεία που απέκτησε ελληνικό παράρτημα χάρη στη Μαρέβα ο “Mr Novartis”

“Ολιστικός παίκτης” ευρέος φάσματος αποδεικνύεται ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρώην επικεφαλής της Novartis στην Ελλάδα και βασικό πρόσωπο στο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας στη χώρα μας, αφού παραμένει μέχρι και σήμερα σύμβουλος εταιρείας της οποίας το ελληνικό παράρτημα έχει ιδρύσει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Νέας Σελίδας”.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης “Νέας Σελίδας”, ο Φρουζής από το 2016, δηλαδή εδώ και δύο χρόνια, συνεργάζεται ως “mentor” (σύμβουλος) με την εταιρεία Endeavor. Η Endeavor Greece είναι μέλος του δικτύου της Endeavor, λειτουργεί ως Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) και άνοιξε τα γραφεία της στην Αθήνα το 2012. Ιδρύτρια και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για την ίδια εταιρεία που ήταν μεγαλομέτοχος της TaxiBeat, μέσα από πολυδαίδαλες διαδρομές και μια αλληλουχία μετοχών και μετόχων. Ειδικότερα δύο Funds της Endeavor, με την οποία συνδέεται στην Ελλάδα η Μαρέβα Μητσοτάκη, χρηματοδότησαν την Blueground Holdings, της οποίας μέτοχος είναι η ADSI, η οποία ήταν μεγαλομέτοχος της Taxibeat.

H Edeavor εμφανίζεται ως διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιλέγει και στηρίζει τις πιο πολλά υποσχόμενες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο με τη βοήθεια κορυφαίων επιχειρηματιών και επενδυτών παγκοσμίως. Η Endeavor αναζητά επιχειρήσεις που έχουν ήδη ετήσιο κύκλο εργασιών μεταξύ 1 εκατ. ευρώ και 50 εκατ. ευρώ. H Endeavor Greece στηρίζει επιχειρηματίες σε τρεις κυρίως άξονες:

Πηγή: koutipandoras.gr

Leave a Reply

Top