Είστε εδώ
Home > FAQ news > Νέα “βόμβα” Διακόπουλου: “Το θέμα είναι με ποιά ατζέντα πας στη Χάγη …” – Δεν ήρθε για έρευνες το Oruc Reis αλλά για τετελεσμένα … (vid)

Νέα “βόμβα” Διακόπουλου: “Το θέμα είναι με ποιά ατζέντα πας στη Χάγη …” – Δεν ήρθε για έρευνες το Oruc Reis αλλά για τετελεσμένα … (vid)

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την παραίτησή του από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, ο αντιναύαρχος ε.α.Αλέξανδρος Διακόπουλος, μίλησε αποκλειστικά στο CNN Greece και στην Αμαλία Κάτζου.

Ανάμεσα στα άλλα ο παραιτημένος πλέον πρώην σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κυριακου Μητσοτάκη εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την Χάγη όπου όλα δείχνουν οτι οδηγειται η ελληνοτουρκική κρίση.

«Αν δεν πάμε στη Χάγη τι άλλο μπορεί να γίνει;» αναρωτήθηκε με νόημα ο κ. Διακόπουλος, συμπληρώνοντας: «Στο τέλος εκτιμώ ότι δεν θα συμβεί θερμό επεισόδιο. Η κυβέρνηση έχει καταλάβει που το πάει ο Ερντογάν και δεν παίζει το παιχνίδι του. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια άλλη οδό πριν της Χάγης. Το θέμα είναι με ποια ατζέντα θα πάμε στη Χάγη».

Ο κ. Διακόπουλος πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν έχει απασφαλίσει, όμως η Ελλάδα επιμένει ότι το μόνο αντικείμενο είναι τα όρια των θαλασσίων ζωνών. «Ο Ερντογάν περπατάει στο χείλος του γκρεμού και δεν τον νοιάζει να μας πάρει μαζί. Είναι ένα παιχνίδι ακροσφαλούς διπλωματίας», τόνισε ο αντιναύαρχος.

Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Άμυνας του πρωθυπουργού επαναλαμβάνει την τοποθέτησή του ότι δεν ξέρει αν κάνει έρευνες το Oruc Reis στην περιοχή, αλλά αντίθετα – όπως λέει – ήρθε για να προκαλέσει. «Το ενδιαφέρον του τουρκικού πλοίου δεν ήταν επιστημονικό. Είδα φωτογραφίες με απλωμένα καλώδια, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος της επίσκεψής του», σημειώνει με νόημα.

Ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία επισημαίνει πως ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων είναι απαραίτητη αλλά όχι μόνο στον αέρα αλλά και στη θάλασσα.

«Μέγιστη ανάγκη είναι στο ναυτικό» δηλώνει ο κ. Διακόπουλος, αναφέροντας πως η Ελλάδα έχει τέσσερις θάλασσες και πρέπει να διαθέτει σύγχρονα πλοία και φρεγάτες για να προασπίζει τα συμφέροντά της.

«Καλώς παίρνουμε τα Rafale, είναι μια καλή αγορά, όμως δεν αρκούν αυτά, πρέπει να πάρουμε και φρεγάτες», υποστηρίζει ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού.

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

5 × 1 =

Top