Είστε εδώ

Νέα “βόμβα” από την «Καθημερινή»: Μιλάει για πλαστογραφημένο έγγραφο προς την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για παράταση της παρακολουθησης Ανδρουλάκη κατά ένα μήνα μετά το θάνατο της Φ. Γεννηματά και την αναβολή των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ κατά … 1 μήνα!

Άλλη μια σημαντική πτυχή του σκοτεινού σκανδάλου των υποκλοπών που ταλανίζει πλέον όλη την χώρα, ενώ ο αντίκτυπός του στο εξωτερικό είναι ήδη τεράστιος, φέρνει στο φως η εφημερίδα «Καθημερινή» και ο έγκριτος δημοσιογράφος  Γιάννης Σουλιώτης.

Σύμφωνα με αυτό η ΑΔΑΕ αποφάσισε να καλέσει σε ακρόαση τον παραιτηθέντα Διοικητή της ΕΥΠ Π. Κοντολέοντα, την εισαγγελέα της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου και την αποσπασμένη στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αστυνομικού, που εν μέσω των αποκαλύψεων μετακινήθηκε από τη θέση επικαλούμενη λόγους υγείας και επέστρεψε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Το ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη, μάλιστα, αφήνει ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο για πλαστογραφία συμπληρωματικού εγγράφου της ΕΥΠ προς τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο που αφορούσε την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

Πιο συγκεκριμένα όπως φαίνεται από το ρεπορτάζ, όταν πέθανε η Φώφη Γεννηματά οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ πήγαν έναν μήνα αργότερα. Όλως τυχαίως η ΕΥΠ που παρακολουθούσε ήδη τον Νίκο Ανδρουλάκη αποφασίζει επέκταση της παρακολούθησης κατά έναν μήνα. 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» που υπογράφει ο Γιάννης Σουλιώτης, η ΑΔΑΕ αναμένεται να καλέσει σε ακρόαση τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, την εισαγγελέα Βασιλική Βλάχου καθώς και την αποσπασμένη στην ΕΥΠ αστυνομικό. Πρόκειται για τρία πρόσωπα που έχουν άμεση εμπλοκή με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Οι τρεις θα κληθούν από την ΑΔΑΕ να δώσουν εξηγήσεις για το μοναδικό απόρρητο έγγραφο που διασώθηκε από τον φάκελο παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, η ΑΔΑΕ εκτός από τη διάταξη που έφερε την υπογραφή της εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου, εντόπισε και συμπληρωματικό έγγραφο το οποίο έφερε τις υπογραφές των Κοντολέοντα, Βλάχου και της αποσπασμένης στην ΕΥΠ αστυνομικού.

Το άκρως περίεργο είναι ότι στελέχη της ΕΥΠ υποστήριξαν στην ΑΔΑΕ ότι έχουν πλήρη άγνοια για το συμπληρωματικό έγγραφο που υπογράφουν οι τρεις. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ «Καθώς όμως το έγγραφο φέρει την υπογραφή της κ. Βλάχου, δημιουργήθηκαν υπόνοιες ακόμη και για πλαστογραφία του συγκεκριμένου εγγράφου. Λόγω της σοβαρότητας που λαμβάνει το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ιδιαίτερα πιθανό, πλην της κλήσης σε ακρόαση των τριών υπογραφόντων, να ενημερωθεί από τα στελέχη της Αρχής και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου». 

Tο κείμενο της «Καθημερινής» και του συναδέλφου Γιάννη Σουλιώτη:

Να καλέσει σε ακρόαση τον παραιτηθέντα διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Παναγιώτη Κοντολέοντα, την εισαγγελέα Βασιλική Βλάχου και τη μέχρι πρότινος αποσπασμένη στην ΕΥΠ αστυνομικό, που φέρεται να είχε ανάμειξη στην παρακολούθηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, σχεδιάζει για το αμέσως επόμενο διάστημα η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ). Η διαδικασία αφορά το απόρρητο έγγραφο, το μόνο που διασώζεται από τον υπηρεσιακό φάκελο για την υπόθεση Ανδρουλάκη, το οποίο εστάλη από την ΕΥΠ στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Οπως αποκάλυψε η «Κ» στο φύλλο της περασμένης Κυριακής, μόλις μία ημέρα μετά την κοινοποίηση από την ΕΥΠ στη Wind και την ΑΔΑΕ της διάταξης άρσης απορρήτου στο τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για λόγους εθνικής ασφαλείας, τα στελέχη της υπηρεσίας απέστειλαν νέο, συμπληρωματικό έγγραφο στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Με αυτό ζητούσαν από τους υπευθύνους της να επιβεβαιώσουν ότι ο τηλεφωνικός αριθμός που αναγραφόταν στη διάταξη άρσης απορρήτου ανήκε πράγματι στον κ. Νίκο Ανδρουλάκη. Η σχετική αλληλογραφία έχει διακινηθεί τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν και πραγματοποιήθηκε η άρση στο τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Στα τέλη του Ιουλίου 2022, στο πλαίσιο διερεύνησης της πολύκροτης υπόθεσης, ελεγκτές της ΑΔΑΕ πήγαν στα γραφεία της Wind και σε συνεννόηση με τα στελέχη της εταιρείας διαπίστωσαν ότι πράγματι η ΕΥΠ είχε προχωρήσει στην άρση του απορρήτου του κ. Ανδρουλάκη. Πλην της διάταξης που έφερε την υπογραφή της εποπτεύουσας την ΕΥΠ εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου, κατά τον έλεγχο βρέθηκε και το δεύτερο συμπληρωματικό έγγραφο. Εφερε τις υπογραφές του τέως διοικητή της ΕΥΠ, της εισαγγελέως κ. Βλάχου, καθώς και της αποσπασμένης στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αστυνομικού, που εν μέσω των αποκαλύψεων μετακινήθηκε από τη θέση επικαλούμενη λόγους υγείας και επέστρεψε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Η εν λόγω αξιωματικός υπηρετούσε ως β΄ υποδιευθύντρια στη Διεύθυνση της ΕΥΠ που ασχολείται με θέματα οργανωμένου εγκλήματος, τρομοκρατίας, καθώς επίσης και αντιπαρακολούθησης (πλην Τουρκίας και όμορων χωρών).

Την περασμένη εβδομάδα, η ολομέλεια της ΑΔΑΕ ξεκίνησε έκτακτο έλεγχο στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ. Στο πλαίσιο της διαδικασίας ζητήθηκε από τα στελέχη της υπηρεσίας και την αρμόδια εισαγγελέα να παράσχουν διευκρινίσεις σχετικά με την ύπαρξη του συγκεκριμένου εγγράφου, με τις πληροφορίες πάντως να αναφέρουν ότι δήλωσαν πλήρη άγνοια για την ύπαρξή του. Καθώς όμως το έγγραφο φέρει την υπογραφή της κ. Βλάχου, γεννιούνται υπόνοιες ακόμη και για πλαστογραφία του συγκεκριμένου εγγράφου. Λόγω της σοβαρότητας που λαμβάνει το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ιδιαίτερα πιθανό, πλην της κλήσης σε ακρόαση των τριών υπογραφόντων, να ενημερωθεί από τα στελέχη της Αρχής και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Χθες, η ΑΔΑΕ συνέχισε τους έκτακτους ελέγχους στη Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ. και στην Αντιτρομοκρατική, δυνάμει σχετικής απόφασης που είχε λάβει προ δεκαπενθημέρου η ολομέλεια της Αρχής. Στις δύο υπηρεσίες που διαθέτουν συστήματα νόμιμων συνακροάσεων είχε πραγματοποιηθεί τακτικός έλεγχος και το φθινόπωρο του 2021, δίχως να προκύψουν ευρήματα.

Υπόνοιες ακόμη και για πλαστογραφία συμπληρωματικού εγγράφου της ΕΥΠ προς τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο που αφορούσε την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.