Είστε εδώ
Home > the FACEBOOK PROJECT > Νέα παρέμβαση-τομή του Παύλου Πολάκη για τον “μεγάλο ασθενή: “Τρεις χιλιάδες προσλήψεις νέων Δικαστών – Καμιά αναβολή σε δίκη για διαφθορά πάνω από 2 μήνες” !

Νέα παρέμβαση-τομή του Παύλου Πολάκη για τον “μεγάλο ασθενή: “Τρεις χιλιάδες προσλήψεις νέων Δικαστών – Καμιά αναβολή σε δίκη για διαφθορά πάνω από 2 μήνες” !

Με νέα ανάρτησή του ο πρώην αν Υπ Υγείας, συμπληρώνει το προηγούμενο “μανιφέστο-προγραμματική διακήρυξη” 3 σημείων για μια προοδευτική διακυβέρνηση, που είχε δημοσιοποιήσει πριν από λίγες ημέρες. Αυτη την φορά ολοκληρώνει με 2 ακόμα σημεία, που αφορούν ένα προοδευτικό πρόγραμμα για: Α) Το κοινωνικό κράτος και Β) Τον “μεγάλο ασθενη” όπως τον αναφέρει, την Δικαιοσύνη!

Αναφέρει στην αναρτησή του:

“Λοιπόν για να σοβαρευόμαστε…
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία πρέπει να περιλαμβάνει:

1) ΕΘΝΙΚΑ:
Γραμμή Κοτζιά: Τήρηση συμφωνίας Πρεσπών, σχέσεις με όλους, με Τουρκία μόνη διαφορά η υφαλοκρηπίδα, κοινή γραμμή με Κύπρο για απομάκρυνση στρατού Κατοχής, ενίσχυση αξιόμαχου ενόπλων δυνάμεων, προώθηση του αγωγού με Αίγυπτο-Κύπρο-Ισραήλ-Ιταλία, σαφείς κόκκινες γραμμές προς Τουρκία !

2) ΑΛΛΑΓΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ:
Το κεντρικό κράτος κάνει 4 δουλειές (θέτει τους στόχους, μοιράζει τα χρήματα, θεσμοθετεί τις διαδικασίες και ετήσιο τελικό κατασταλτικό έλεγχο των αποκεντρωμένων δομών του). ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ τα κάνουν οι Δήμοι , οι αιρετές περιφέρειες και οι αποκεντρωμένες περιφερειακές δομές των κεντρικού κράτους.

3) ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ:
Έλεγχος των Διοικήσεων των τραπεζών, Δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας υπό δημόσιο έλεγχο με χρηματοδότηση από τα ταμειακά διαθέσιμα του ΕΦΚΑ και του ΕΟΠΥΥ κατ αρχήν, ΝΕΟ ΑΠΛΟ φορολογικό σύστημα με έσοδα μείον έξοδα, με τη διαφορά να φορολογείται με ένα συντελεστή 15% για τη μισθωτή εργασία και ένα συντελεστή 20% για το ελεύθερο επάγγελμα και την επιχείρηση.
Ενίσχυση με στοχευμένες νομοθετικές παρεμβάσεις (απλοποίηση διαδικασιών, αποκέντρωση των εγκρίσεων – αδειοδοτήσεων στο πρώτο και δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης) των αγροτικών συνεταιρισμών, των μικρομεσαίων, της μεταποίησης. Ενίσχυση του παραγωγού, του βιοτέχνη, ΟΧΙ του μεσάζοντα και του μεγαλέμπορα !
Προφανώς όλα τα παραπάνω έχουν πολλές και κρίσιμες λεπτομέρειες… Εδώ γράφω τις κεντρικές ιδέες.

4) ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ:
– Επιστροφή ελεύθερων συλλογικών διαπραγματευσεων, επαναφορά όλων των ρυθμίσεων προστασίας των εργαζομένων που κατάργησε ο Βρουτσης. Ετήσια αύξηση των μισθών με σύνδεση με το ΑΕΠ. Ελάφρυνση ασφαλιστικών εισφορών στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα με βαση τη μείωση της ανεργίας. ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟ.
– Στο δημόσιο σύστημα υγείας στόχος χρηματοδοτησης (απο προυπολογισμο και ΕΟΠΥΥ) στο 6,5-7% του ΑΕΠ μεσα σε μια τετραετία. Στόχος για συνολικό προσωπικό που εργάζεται στο σύστημα οι 100-110.000 εργαζόμενοι σε βάθος τετραετίας. Αναδιανομή των πόρων προς όφελος της αμοιβής της εργασίας όλου του υγειονομικού δυναμικού και όχι των υλικών
αντιδραστηριων κλπ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: στα 14 δισ συνολική ετήσια δημόσια δαπάνη ο στόχος είναι 6 δις για αμοιβές προσωπικού, 3 δις για φάρμακο, 2,5 δις για εφοδιασμό και υποδομές ΕΣΥ και 2,5 δις για παροχές ΕΟΠΥΥ.
– Για την Παιδεία θα επανέλθω

5) ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: (ο μεγάλος ασθενής)
Ανάμεσα στα άλλα δυο ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ κινήσεις:
– Πρωτον. Πρόσληψη σε βάθος τριετίας τριών χιλιάδων τουλάχιστον νέων δικαστών από τους αποφοίτους των νομικών σχολών για να ενισχυθούν τα δικαστήρια και να μπει νέο αίμα
– Δευτερον. Σε όλες τις υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος που αφορούν σε υπηρεσιακούς, διοικήσεις και πολιτικά πρόσωπα ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΑΔΙΟ της προανάκρισης και κύριας ανάκρισης ώστε να ορίζεται σύντομα το ακροατήριο και ταυτόχρονα να μην επιτρέπεται αναβολή στην εκδίκαση πάνω από δυο μήνες! ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ θα τελεσιδικουν σε ορίζοντα 1-2,5 ετών και στον ανώτερο βαθμό αυτές οι υποθέσεις, για να υπάρχει πραγματική τιμωρία όπου υπήρξε σκάνδαλο. Και όχι αυτό που συμβαίνει σήμερα που τεράστια σκάνδαλα, ή δεν παραπεμπονται γιατί γίνεται χρόνια η προανάκριση και η ανάκριση ή η εκδίκαση κρατάει επί μία δεκαετία.”

Leave a Reply

17 + 10 =

Top