Είστε εδώ
Home > FAQ news > ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής είπαν ναι σε πρόταση για άρση ασυλίας του Νίκου Παππά για το «perouka gate».

ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής είπαν ναι σε πρόταση για άρση ασυλίας του Νίκου Παππά για το «perouka gate».

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκου Παππά, εισηγείται στην ολομέλεια της Βουλής, η κοινοβουλευτική επιτροπή δεοντολογίας. Η υπόθεση αφορά σε μήνυση του δημοσιογράφου Θάνου Δημάδη κατά του πρώην υπουργού Επικρατείας, για συκοφαντική δυσφήμηση για την γνωστή και ως υπόθεση “pekouka gate”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ τάχθηκαν ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής, κατά οι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, και ΜέΡΑ25, ενώ “παρών” δήλωσε η Ελληνική Λύση.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά στην πλαστογράφηση της υπογραφής του Γιώργου Χριστοφορίδη, στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η ελληνική διπλωματική αποστολή, στις 17 Σεπτεμβρίου 2016, για τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ, με αντικείμενο το μεταναστευτικό. Τότε, οι δύο ανταποκριτές στις ΗΠΑ, Θάνος Δημάδης και Δημήτρης Σουλτογιάννης, φορώντας περούκες, μπήκαν στο μπαρ του ξενοδοχείου, παρήγγειλαν και -στο τέλος- χρέωσαν τα ποτά τους στο δωμάτιο του τότε συμβούλου του Νίκου Παππά, υπογράφοντας ως… «Χριστοφορίδης»!

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο οι δύο δημοσιογράφοι «έθεσαν στην απόδειξη του καφέ εστιατορίου των ΗΠΑ με την επωνυμία WESTIN NEW YORK GRAND CENTRAL την υπογραφή του Γ. Χριστοφορίδη» και στη συνέχεια παρέδωσαν την απόδειξη στον υπάλληλο του ξενοδοχείου προκειμένου να γίνει η χρέωση στο Χριστοφορίδη.

Πηγή: documentonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Top