Είστε εδώ

Ναι στο άνοιγμα της πνευματικής ιδιοκτησίας των εμβολίων και από Μακρόν! «Να γίνουν τα εμβόλια ένα παγκόσμιο δημόσιο αγαθό»

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Associated Press , o Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, συμπαρατάσσεται με την κυβέρνηση Μπάιντεν και στηρίζει το διαμοιρασμό της πολύτιμης τεχνολογίας πίσω από τα εμβόλια για τον COVID-19. Ωστόσο, ο Μακρόν επιμένει επίσης ότι άμεση προτεραιότητα για τις πλουσιότερες χώρες πρέπει να αποτελεί το να δωρίσουν περισσότερες δόσεις στις φτωχές χώρες.

Μιλώντας κατά την επίσκεψή του σε ένα εμβολιαστικό κέντρο, ο Γάλλος ηγέτης δήλωσε ότι υποστηρίζει «απολύτως» το άνοιγμα της πνευματικής ιδιοκτησίας που αφορά στα εμβόλια για τον κορονοϊό. Ο Μακρόν δήλωσε ότι «προφανώς» πρέπει να καταστήσουμε τα εμβόλια σε ένα παγκόσμιο δημόσιο αγαθό.

Ο Μακρόν υποστήριξε ότι η Ε.Ε. ηγείται της προσπάθειας για δωρεά εμβολίων και κάλεσε τις ΗΠΑ και τη Βρετανία να κάνουν το ίδιο.

Σημείωσε ότι «η Ευρώπη είναι η πιο γενναιόδωρη ήπειρος σε όλο τον κόσμο» αφού έχει εξάγει 45 εκατομμύρια δόσεων και εξέφρασε την ελπίδα «οι Βρετανοί, οι Αμερικανοί και άλλοι να ακολουθήσουν». Πρόσθεσε τέλος ότι «βραχυπρόθεσμα, αυτό θα μας επιτρέψει να εμβολιαστούμε».

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *