Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Να ποια είναι η “σκευωρία”! Επιχείρηση τρομοκράτησης από το Star με #fakenews για…εισαγωγή γαλλικών όπλων για Ρουβίκωνα

Να ποια είναι η “σκευωρία”! Επιχείρηση τρομοκράτησης από το Star με #fakenews για…εισαγωγή γαλλικών όπλων για Ρουβίκωνα

Μπορεί ο Ρουβίκωνας να πετάει μπογιές και τρικάκια ή να σπάει τζαμαρίες αλλά το Star “πετάει” ρεπορτάζ που μπορούν να τινάξουν στον αέρα την ηρεμία των πολιτών…

Σύμφωνα λοιπόν με «ρεπορτάζ» του σταθμού στις 24 Μαΐου, που ανέβασε σε νέα ύψη τον πήχυ των fake news, «κράνη, στειλιάρια και σφυριά» έφτασαν στους αναρχικούς των Εξαρχείων με λευκά βαν από Γαλλία (γιατί φαίνεται στα ελληνικά καταστήματα σιδηρικών παρατηρείται έλλειψη σε αυτά τα είδη και πρέπει να κάνουμε εισαγωγή….)

Οι αποδείξεις για τον ισχυρισμό αυτόν ήταν η μαρτυρία ενός τοπικού δημοτικού συμβούλου, που παρατήρησε φορτηγά με ξένες πινακίδες να ξεφορτώνουν «πράγματα», γενικά και αόριστα. Και φυσικά όλο αυτό ντυμένο με μουσικές από ταινία καταστροφής και ενδιάμεσα πλάνα από συγκρούσεις αναρχικών σε διαδηλώσεις και με το πρόσφατο “ντου” στο ΣτΕ.

Όπως, όμως, αναφέρουν (μεταξύ άλλων) τα Ellinika Hoaxes, με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό, στο facebook, ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, Μάριος Λώλος, ο οποίος και φωτογράφησε το κονβόι, ξεκαθάρισε ότι τα βαν μετέφεραν μόνο είδη πρώτης ανάγκης (όπως πάμπερς και γάλατα) για την υποστήριξη των καταλήψεων στέγασης προσφύγων και μεταναστών.

Το γεγονός ότι πρόκειται για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, το πιστοποιούν οι αναρτήσεις οι δικές του αλλά και αυτές πρωτεργατών του κινήματος αλληλεγγύης μεταναστών, οι οποίες αναρτήθηκαν τις περασμένες μέρες, πριν το «ρεπορτάζ» του STAR.

Πράγματι, πρόκειται για φορτηγά που μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στα πλαίσια του «3ου διεθνούς κονβόι αλληλεγγύης», που έφτσαν πριν μερικές μέρες στην Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/ Μεταναστών Νοταρά, στα Εξάρχεια. Στη συνέχεια, τα είδη αυτά μοιράζονται σε πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε ανάλογες καταλήψεις στέγασης προσφύγων σε όλη τη χώρα. Δράσεις σαν αυτήν έχουν γίνει και στο πρόσφατο παρελθόν, με το ίδιο μοτίβο:

Με βάση τα παραπάνω, οι ισχυρισμοί του STAR ότι οι αναρχικοί εξοπλίστηκαν με κράνη στειλιάρια και σφυριά από τη Γαλλία, καταρρίπτονται. Άλλωστε, σφυριά και στειλιάρια βρίσκεις σε οποιοδήποτε κατάστημα με σιδερικά είδη, στην Αθήνα. Δεν είναι ανάγκη να γίνει εισαγωγή από Γαλλία…

Leave a Reply

Top