Είστε εδώ
Home > FAQ news > «Να γκρεμιστούν τα δημόσια Νοσοκομεία (όπως της Νίκαιας) […]Όταν ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Άρης Πορτοσάλτε ονειρεύονται το γκρέμισμα των δημόσιων νοσοκομείων (Video)

«Να γκρεμιστούν τα δημόσια Νοσοκομεία (όπως της Νίκαιας) […]Όταν ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Άρης Πορτοσάλτε ονειρεύονται το γκρέμισμα των δημόσιων νοσοκομείων (Video)

Μπάμπης: «οι καλές ιδέες (του Μητσοτάκη) στα έξυπνα κράτη δεν έχουν από πίσω μια ιδεολογία να σέρνεται»
Ακροατής: «Έχετε δει το Κρατικό Νίκαιας;»
Mπάμπης: «Ναι, να σου πω, να σου πω. Εγώ έχω ακούσει ως ιδέα, ότι ενδεχομένως από τα κρατικά νοσοκομεία τα μισά τουλάχιστον πρέπει να κλείσουν. Γιατί είναι φορείς ασθενειών, γιατί έχουν πρόβλημα … ».
Πορτοσάλτε «Πρέπει να γκρεμιστούν κιόλας, όχι να κλείσουν».
Μπάμπης: «Ναι, να γκρεμιστεί. Μπορεί να συζητηθεί αυτό; Μόνο αν υπάρξει ηρεμία. Αν όμως έχεις τον Τσίπρα ως Πρωθυπουργό και λέει αυτά που λέει, δεν μπορείς να κάνεις μια σοβαρή συζήτηση (να γκρεμιστούν)».

Δεν έχει πάτο το βαρέλι των Μπάμπη Παπαδημητρίου ( θα είναι όπως ακούγεται υποψήφιος με τη ΝΔ στο Νότιο Τομέα της Β΄Αθηνών ) και Άρη Πορτοσάλτε στην προσπάθειά τους να «τιμήσουν» τον νεοφιλελευθερισμό τους και να επιτεθούν στην κυβέρνηση.

Αυτήν τη φορά, δε, είναι… έξαλλοι γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν τους φαίνεται πρόθυμος να… γκρεμίσει τα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία, κατά την άποψη του διδύμου της καρδιάς μας, είναι, ούτε λίγο ούτε πολύ, βάρος και κίνδυνος για τους ασθενείς και –κυρίως- για τους ιδιώτες, που πολύ θα ήθελαν να… αναλάβουν δράση στον χώρο της υγείας.

Από εκεί λοιπόν που η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει δίκτυο προστασίας στη δημόσια υγεία για τους ανασφάλιστους, έρχονται Μπάμπης και Άρης να μας… ανοίξουν τα μάτια, αναλύοντας, με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο, τις «προτάσεις» Μητσοτάκη για το πώς ο ιδιωτικός τομέας θα βρει πεδίο δόξης λαμπρό στη δημόσια υγεία…

Με το στόμα ανοιχτό λοιπόν ακούμε τον Mπάμπη να λέει στον Άρη: «Ναι, να σου πω… Εγώ έχω ακούσει ως ιδέα, ότι ενδεχομένως από τα κρατικά νοσοκομεία τα μισά τουλάχιστον πρέπει να κλείσουν. Γιατί είναι φορείς ασθενειών, γιατί έχουν πρόβλημα … ».

Πριν προλάβει ο «μέντορας» του Κυριάκου στο νεοφιλελευθερισμό και την έλλειψη κάθε αίσθησης κοινωνικής πολιτικής να ολοκληρώσει τη «σκέψη» του, μπαίνει στο κάδρο διακόπτοντας ο Άρης και προτείνει μια ακόμη καλύτερη ιδέα: Όχι απλώς να κλείσουν, αλλά να γκρεμιστούν κιόλας τα δημόσια νοσοκομεία…

Ενθουσιασμένος παίρνει το νήμα αυτής της υπέροχης σκέψης ο Μπάμπης και προσυπογράφοντας συμφωνεί φυσικά να γκρεμιστούν, τον προβληματίζει όμως το γεγονός ότι με τον Τσίπρα πρωθυπουργό, δεν μπορείς να κάνεις μια σοβαρή συζήτηση…

Όπου, προφανώς, η σοβαρή συζήτηση είναι το γκρέμισμα των δημόσιων νοσοκομείων και η αντικατάστασή τους από φίλους ιδιώτες, διότι τι μας νοιάζει εμάς τι θα απογίνουν οι ασφαλισμένοι και οι ασθενείς; Ο ιδιωτικός τομέας να ναι καλά.

Θα μπορούσαν ενδεχομένως να προτείνουν και την απλή, παραδοσιακή λύση του Καιάδα, και, ακόμη καλύτερα, να αναλάβουν ιδιώτες και το σπρώξιμο σ΄αυτόν, για να ενισχυθεί επιπλέον η ιδιωτική πρωτοβουλία στο χώρο της υγείας…

Πηγή: documentonews.gr / netakias.com

Leave a Reply

twelve − five =

Top