Είστε εδώ
Home > FAQ media > Να γιατί τους έχει “κόψει τον ύπνο” η ΕΡΤ! Τηλεθεάσεις: 17άρια για την Ενημέρωση, εκατομμύρια τηλεθεατών για το ποδόσφαιρο

Να γιατί τους έχει “κόψει τον ύπνο” η ΕΡΤ! Τηλεθεάσεις: 17άρια για την Ενημέρωση, εκατομμύρια τηλεθεατών για το ποδόσφαιρο

Ολοένα και υψηλότερα ποσοστά στον πίνακα τηλεθέασης καταλαμβάνει η ΕΡΤ, ιδίως μέσα από το ενημερωτικό περιεχόμενό της, αλλά και από τις αθλητικές μεταδόσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον περασμένο Ιούνιο το μέσο μερίδιο της ΕΡΤ1 έφτασε το 10,2%, ενώ τον Ιούλιο ανήλθε σε 9,2%. Τα σημαντικά ποσοστά προήλθαν κυρίως από τον ενημερωτικό τομέα. Ενδεικτικά, ο μέσος όρος τηλεμεριδίου της εκπομπής «Πρώτη Είδηση» τον περασμένο Ιούλιο -μήνας που σημαδεύτηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική- ανήλθε στο 11,6%, αγγίζοντας μέχρι και το 17,4%. Ενώ η δυναμική πορεία συνεχίζεται και τη νέα σεζόν, με την ίδια εκπομπή να φτάνει -για παράδειγμα εχθές- ως το 17,1%.

Το Σεπτέμβριο, με την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν, το μέσο μερίδιο της εκπομπής «Απευθείας» έφτασε το 6,5%, αγγίζοντας μέχρι και το 8,9%, η «Δεύτερη Ματιά» ανήλθε στο 6,1%, αγγίζοντας μέχρι και το 7,9% και η «Άλλη Διάσταση» το 5,7%, αγγίζοντας το 6,8%.

Παράλληλα, πολύ υψηλά είναι τα ποσοστά του σταθμού και κατά τη μετάδοση αγώνων της Super League που εξασφάλισε η ΕΡΤ και άρχισαν να μεταδίδονται πριν από μερικές εβδομάδες.

Για παράδειγμα, κορυφή χτύπησαν αγώνες όπως το Παναθηναϊκός – Λαμία (01/09) που παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 449.000 τηλεθεατές, το Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός (23/09) που έφτασε στο 19,6% (1.370.158 τηλεθεατές τουλάχιστον για ένα λεπτό) και το Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα (29/09) που έδωσε στην ΕΡΤ μέσο τηλεμερίδιο 15,9%, αγγίζοντας ακόμα και το 20,3% ενώ τον παρακολούθησαν για τουλάχιστον ένα λεπτό 1.576.035 τηλεθεατές.

Το υψηλό ενδιαφέρον των τηλεθεατών συγκεντρώνουν και αγώνες άλλων ομάδων, όπως για παράδειγμα έγινε με το ματς Άρης-Λεβαδειακός, του οποίου ο μέσος όρος τηλεθέασης άγγιξε το 15,8%, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος τηλεθεατών ήταν πάνω από 405.000, και το παιχνίδι Άρης-ΑΕΛ, η τηλεθέαση του οποίου έφτασε στο 19,1% (πάνω από 1.000.000 τηλεθεατές).

Η χρονιά, βέβαια, είναι μπροστά. Ως τώρα φαίνεται πάντως πως οι τηλεθεατές (ξανα)εμπιστεύονται την ΕΡΤ.

2 thoughts on “Να γιατί τους έχει “κόψει τον ύπνο” η ΕΡΤ! Τηλεθεάσεις: 17άρια για την Ενημέρωση, εκατομμύρια τηλεθεατών για το ποδόσφαιρο

Leave a Reply

Top