Είστε εδώ

Να γιατί πίσω από την “απεργία” των Μέσων κρύβονται οι … “εργοδότες” και όχι η κυβέρνηση: Τι έκρυψαν !

Να μπει ένα τέλος στο προτελευταίο από τα “παραμυθάκια”, ( το τελευταίο που θα παίξει κι αυτή την εβδομάδα, είναι το #tetarto_Mniomonio …), ότι δήθεν πίσω από την – εντελώς απαράδεκτη – απεργία των δημοσιογράφων κρύβεται η κυβέρνηση, που … εξυπηρετείται από  αυτήν την κατάσταση της ελλιπούς ενημέρωσης, ενόψει – πάλι, δήθεν- “νέων” μέτρων! Ξέχωρα από το γεγονός ότι την απεργία ΔΕΝ την τήρησαν ποτέ, τα ίδια τα Μέσα του συστήματος, τα οποία και την παρακίνησαν, στήνοντας μια καλοστημένη “πλεκτάνη” παραπληροφόρησης του κόσμου, αφού τα “αριστερά” Μέσα πειθάρχησαν στην ” ευαίσθησία της αριστερής συνδικαλιστικής συνείδησης” και άφησαν τους πολίτες “βορά” στα δόντια των ΔΟΛιων, των κομιστών και των “libera-δων” …, παραμόρφωσαν και την “αληθινή εικόνα του κάδρου”, στο συσχετισμό δυνάμεων αλλά και στη δυναμική της ελληνικής κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα, αυτή τη στιγμή στην ΕΕ!
Λαμβανομένου τούτου υπ’ όψιν στο Eurogroup του Άμστερνταμ, έχει υπάρξει κάτι το επαναστατικό όσον αφορά στην ελληνική οικονομική κρίση από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι σήμερα. Η χώρα βρισκόταν τότε σχεδόν στα πρόθυρα της εξόδου από τη νομισματική ένωση. Ο απεχθής όρος Grexit ήταν σε όλα τα στόματα και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ήταν ο μπαμπούλας. Σχεδόν κανείς δεν πίστευε ότι ο ριζοσπαστικός αριστερο-δεξιός συνασπισμός υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα μπορούσε να σώσει την Ελλάδα από τον καταποντισμό.
Σήμερα δεν γίνεται πια λόγος για κάτι τέτοιο. Ακόμη και οι πιο σκληροπυρηνικοί από τους υπουργούς Οικονομικών του ευρώ φάνηκαν θετικά έκπληκτοι με το πόσο εποικοδομητικά κινείται η Αθήνα ως προς τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στη χώρα. Το Grexit δεν αποτελεί ζήτημα πλέον. Και η ΕΕ επιθυμεί να κινητοποιήσει τους πάντες για την προσφυγική κρίση.
Η χώρα απέχει πολύ από την εξυγίανση. Όμως το πολιτικό κλίμα στην Ευρώπη έχει αλλάξει εντελώς. Οι εταίροι του ευρώ εμπιστεύονται πάλι την Ελλάδα, δίνουν πιστώσεις και δείχνουν εμπιστοσύνη. Και το χρήμα είναι τώρα φθηνό. Ο Τσίπρας πέρασε τις αρχικές εξετάσεις με τον νέο του υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο: Είναι ένας αξιόπιστος εταίρος
.”
Όχι αυτά δεν τα έγραψε η Αυγή, η Εφημερίδα των Συντακτών. ή, το Κουτί της Πανδώρας. Τα έγραψε η μεγαλύτερη και εγκυρότερη Αυστριακή ( ναι … ναι, Αυστριακή, παρακαλώ ) εφημερίδα: Η Der Standard ! Σε ένα άρθρο που περιγράφει με ακρίβεια όλο το νέο status qvo όπως διαμορφώνεται στο εσωτερικό της ένωσης, δίνει την πραγματική … προοπτική της πορείας της Ελλάδας, το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, όπως αυτή διαγράφεται από τη ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ, που διαμόρφωσε η στάση της ελληνικής πλευράς από τη συμφωνία του Ιουλίου και μετά …
Στο άρθρο γνώμης με τίτλο, “Ο Τσίπρας πιστοποιήθηκε” και υπότιτλο, ” Οι εταίροι εμπιστεύονται την Ελλάδα “, ο αρθρογράφος Τhomas Mayer εξηγεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός απέδειξε ότι είναι σε θέση να «σώσει» την Ελλάδα.
Με τους φόβους για Grexit να έχουν πλέον καταλαγιάσει, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εμφανίζονται «έκπληκτοι» από την μεταρρυθμιστική πορεία της Ελλάδας. Και ενώ το άρθρο τονίζει ότι η χώρα απέχει πολύ από την εξυγίανση, αναφέρει παράλληλα ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κέρδισε την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων και υπάρχει πλέον βούληση να βοηθηθεί.
Ολόκληρο το άρθρο, εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *