Είστε εδώ
Home > FAQ news > Να γιατί πετάει την μπάλα στην εξέδρα ο Κυριάκος για την Συνταγματική Αναθεώρηση. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι η αιτία ….

Να γιατί πετάει την μπάλα στην εξέδρα ο Κυριάκος για την Συνταγματική Αναθεώρηση. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι η αιτία ….

Ο “νόμος περί ευθύνης υπουργών” είναι ο λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε επι της ουσίας αρνητικά στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Συνταγματική Αναθεώρηση, όπως διατυπώνεται στην επιστολή του Πρωθυπουργού προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς!

Κύκλοι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, λένε πως πέρα από την αντιπολιτευτική διάθεση του προεδρου της ΝΔ και το “δόγμα του Όχι” για οτιδήποπτε προέρχεται από το κυβερνητικό στρατόπεδο, το πλέον “ευαίσθητο” σημείο της διαδικασίας αποτελεί ο νόμος περί ευθυνης υπουργών!

Δηλαδή με δεδομένα τα εν εξελίξη θέματα που υπάρχουν με δικογραφίες όπως της Νοβαρτις, αλλά και άλλες που ακούγεται οτι έρχονται, όπως του ΚΕΕΛΠΝΟ, των θαλασσοδανείων των ΜΜΕ, αλλά και των δανείων των κομμάτων, τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΚΙΝΑΛ και πρώην ΠΑΣΟΚ, υπάρχει απροθυμία να αλλάξει τώρα αυτός ο νόμος, ενώ θεωρείται πως όταν συμβει αυτη η αλλαγή, δεν θα πρέπει να δαχειριζονται ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία…

Αυτο άλλωστε διατυπώθηκε με συγκαλυμμένο αλλά εμφανή τροπο, στην τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να αποφασίσει ο λαός μέσω της ψήφου του στις γενικές εκλογές για το περιεχόμενο της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Δηλαδη επι της ουσίας, την Συνταγματική Αναθεώρηση να την διαχειριστεί ως τεκμήριο της λαικής εντολής ο νικητής των επόμενων εκλογών. Βέβαια, ο Κυριακος Μητσοτάκης ΔΕΝ αναγνωρίζει στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που είναι ήδη νικητής δύο εκλογικών αναμετρησεων, το ίδιο δικαίωμα…

One thought on “Να γιατί πετάει την μπάλα στην εξέδρα ο Κυριάκος για την Συνταγματική Αναθεώρηση. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι η αιτία ….

Leave a Reply

three + thirteen =

Top