Είστε εδώ
Home > FAQ news > Να γιατί δεν φτιάχτηκαν οι “1000 κλίνες ΜΕΘ” που έλεγε ο Κικίλιας! Η «επίταξη» ιδιωτικών ΜΕΘ φέρνει «ζεστό» χρήμα στους κλινικάρχες

Να γιατί δεν φτιάχτηκαν οι “1000 κλίνες ΜΕΘ” που έλεγε ο Κικίλιας! Η «επίταξη» ιδιωτικών ΜΕΘ φέρνει «ζεστό» χρήμα στους κλινικάρχες

Μπορεί χθες ο Πρωθυπουργός στο 7ο στη σειρα διάγγελμά του επί πανδημιας, να χρησιμοποίησε το “τρυκ” των 1200 κλινών ΜΕΘ που είναι διαθέσιμες, αλλά η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική. Στις 6 Απριλίου ο Υπ Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωνε ότι μέσα στον Απρίλιο το ΕΣΥ θά ενισχυόταν και θα έφτανε τις 1000 κλίνες ΜΕΘ από 565 ( 585 στην πραγματικότητα ) που διέθετε όταν ξεκίνησε η πανδημία ”

Λίγη ώρα μετά το χθεσινό (Πέμπτη) μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη για την πορεία την πανδημίας, όπου ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για άμεση ανάπτυξη νέων κλινών ΜΕΘ σε όλη την χώρα, δόθκε στην δημοσιότητα η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Υγείας και Οικονομικών, με την οποία ενεργοποιήθηκε ξανά η ήδη ψηφισμένη διάταξη για ενοικίαση κλινών ΜΕΘ έναντι -η αλήθεια είναι -πανάκριβου τιμήματος.

Πρόκειται για την ΚΥΑ με βάση την οποία υπάρχει διπλασιασμός της αποζημίωσης προς τους κλινικάρχες για την «επίταξη» ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ.

Συνολικά υπολογίζεται ότι το κόστος της νοσηλείας που θα κληθεί να καταβάλει το κράτος στα ιδιωτικά νοσοκομεία θα φτάσει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Άμεση ήταν η αντίδραση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, με τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθό να σημειώνει:
«Με την ΚΥΑ που εξέδωσαν οι κκ. Κικίλιας και Σκυλακάκης (…), η κυβέρνηση παραδέχεται επίσημα ότι δεν υπάρχει ”διπλασιασμός των ΜΕΘ” όπως παραπειστικά ισχυρίζεται εδώ και καιρό. Αν ίσχυε αυτό γιατί σπεύδουν να προβλέψουν την εσωτερική μετατροπή κλινών ΜΕΘ του ΕΣΥ σε ΜΕΘ – covid και κυρίως τη διακομιδή σε ιδιωτικές κλινικές περιστατικών που νοσηλεύονται σε δημόσιες ΜΕΘ ;», σχολιάζει ο .

Η επαναφορά της επίμαχης ΚΥΑ έφερε και την αντίδραση του ΚΚΕ.

«Επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, που να αφορά όχι μόνο τις ΜΕΘ ιδιωτικών νοσοκομείων, αλλά και τα διαγνωστικά τεστ», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Δείτε ολόκληρη την Κοινή Υπουργική Απόφαση:

Πηγή: topontiki.gr

One thought on “Να γιατί δεν φτιάχτηκαν οι “1000 κλίνες ΜΕΘ” που έλεγε ο Κικίλιας! Η «επίταξη» ιδιωτικών ΜΕΘ φέρνει «ζεστό» χρήμα στους κλινικάρχες

  1. Κρίμα “ψάλτη”. Δικαίωμα του καθενός να αυτοεξευτελίζεται, όμοιος ομοίω αεί πελάζει……Παρεάκι λοιπόν με Χαρδαλιά Μαγιορκίνη και Γιαμαρέλου, ( επιστήμονες απατεώνες και σκιτζήδες) αυτοί σου πρέπουν!!!! Επαναλαμβάνω λοιπόν: ΟΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΩ ΑΕΙ ΠΕΛΑΖΕΙ.
    Τα δέοντα στην οικογένεια.

Leave a Reply

1 + 12 =

Top