Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Να απαντήσει ο Σαμαράς στα ερωτήματα που προκύπτουν από το σημείωμα προς τον Φρουζή της Novartis”

“Να απαντήσει ο Σαμαράς στα ερωτήματα που προκύπτουν από το σημείωμα προς τον Φρουζή της Novartis”

Τρία είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από το σημείωμα του Αντώνη Σαμαρά προς τον Κωνσταντίνο Φρουζή της Novartis, όπως γράφει και η “Αυγή”:

α) Αποδέχεται ο Α. Σαμαράς την πατρότητα του σημειώματος;

β) Γιατί φέρεται να παραπέμπει τον Κ. Φρουζή στον Χρ. Σταϊκούρα, ο οποίος ήταν αρμόδιος για τις δαπάνες και όχι για τα φάρμακα;

γ) Μετά από ποια συνάντηση ο Α. Σαμαράς έδωσε στον Κ. Φρουζή το συγκεκριμένο σημείωμα το οποίο αποδίδεται σε αυτόν;

Στα ερωτήματα αυτά κάλεσε τον πρώην Πρωθυπουργό να απαντήσει η Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Θα πρέπει ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς, να απαντήσει σχετικά με το ιδιόχειρο σημείωμα, που διαβάσαμε στο πρώτο θέμα της “Αυγής” και σε άλλες εφημερίδες» είπε και συνέχισε: «Να απαντήσει σχετικά με το αν είναι όντως δικό του το σημείωμα, γιατί υπάρχει αυτή η παραπομπή στον κ. Σταϊκούρα και επίσης σχετικά με τη διάψευση των ισχυρισμών ότι δεν είχαν γίνει συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της Novartis».

Σχολιάζοντας τη στάση στελεχών της αντιπολίτευσης σχετικά με την υπόθεση Novartis επισήμανε ότι προβάλλουν το θέμα της εγκυρότητας των μαρτύρων ως επιχείρημα, επειδή δεν θέλουν να απαντήσουν στα στοιχεία, τα οποία δεν έχουν να κάνουν μόνο με τους μάρτυρες, και τόνισε: «Υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για τα οποία οφείλουν οι εμπλεκόμενοι να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις. Θα πρέπει τα πολιτικά κόμματα να πάψουν να κρύβονται πίσω από τις κατηγορίες τους προς τους μάρτυρες και να δηλώσουν ότι όλοι επιθυμούν τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Χωρίς, δηλαδή, εκβιασμούς και χωρίς προσπάθεια συγκάλυψης».

Πηγή: left.gr, AΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Top