Είστε εδώ

Ν. Γιαννακοπούλου: «Κυνική, υποκριτική και σε αναντιστοιχία με τις ανάγκες του λαού η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και συνολικά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, κατά τη συζήτηση  του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την εταιρική διακυβέρνηση των ανωνύμων εταιρειών του δημοσίου.

>Η κυρία Γιαννακοπούλου έκανε λόγο για τη δημιουργία ενός «αεροδιαδρόμου ιδιωτικοποιήσεων των ανωνύμων εταιρειών του δημοσίου», επικρίνοντας τη Ν.Δ. για την αλλαγή στάσης επί του Υπερταμείου. «Παρακάμπτετε με κυνικό τρόπο τις αποφάσεις του ΣτΕ για την ακύρωση της μεταβίβασης των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο. Αυτές οι επιλογές σας δείχνουν πόσο υποκριτική ήταν η στάση που είχατε ως αξιωματική αντιπολίτευση στο θέμα του Υπερταμείου. Τότε καταψηφίζατε, τώρα τα διατηρείτε αλώβητα», είπε χαρακτηριστικά

Αφού αναφέρθηκε στις επί τα χείρω αλλαγές των εργασιακών συνθηκών στις εταιρείες του δημοσίου, επέκρινε σφοδρά την παράβλεψη οποιασδήποτε ρύθμισης για τον έλεγχο και τη λογοδοσία των διοικήσεων αυτών των εταιρειών στη βουλή και κατέκρινε το «σύστημα προμηθειών που στήνετε και σταδιακά θα αποκλίνει από τους ευρωπαϊκούς κανόνες περί συμβάσεων».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ότι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι σε αναντιστοιχία με τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. «Θεσμοθετείτε μητρώο πιστοληπτικής αξιολόγησης, την ώρα που οι πλειστηριασμοί και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο αυξάνονται και οι δόσεις των δανείων κοκκινίζουν και πάλι».

Κατέθεσε, τέλος, σειρά προτάσεων για την επίλυση του ζητήματος, όπως η προστασία της α’ κατοικίας για ευάλωτα νοικοκυριά, η αναστολή πλειστηριασμών α’ κατοικίας για ευάλωτους και πληττόμενους, η ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη σε εφορία και ΕΦΚΑ, η βελτίωση των όρων αμοιβαίου διακανονισμού μεταξύ τράπεζας και οφειλέτη, η παροχή δυνατότητας στον οφειλέτη, πριν πωληθεί το δάνειό του, να το αγοράσει ο ίδιος σε τιμή που θα λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα του ιδίου και της τράπεζας.

«Αν δεν είχατε την αλαζονεία της εξουσίας που επιδεικνύεται θα μπορούσατε να ακούσετε. Μας κατηγορείτε για λαϊκισμό και μετά από καιρό ακολουθείτε καταϊδρωμένοι, ενώ το έχει πληρώσει βαριά ο ελληνικός λαός», κατέληξε.

One thought on “Ν. Γιαννακοπούλου: «Κυνική, υποκριτική και σε αναντιστοιχία με τις ανάγκες του λαού η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.