Είστε εδώ
Home > FAQ news > Μπίζνες Διαματάρη με ακίνητα μέσω εταιρείας όπου παραμένει μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος αποκαλύπτει το Documento

Μπίζνες Διαματάρη με ακίνητα μέσω εταιρείας όπου παραμένει μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος αποκαλύπτει το Documento

Εκτός από fake άριστος με μεταπτυχιακό που ποτέ δεν απέκτησε από το Columbia, εκτός από την ξεκάθαρη παραβίαση Συντάγματος και νόμων για το ασυμβίβαστο, ο Αντώνης Διαματάρης που παραιτήθηκε μετά το σάλο των τελευταίων ημερών που δημιούργησαν και οι αποκαλύψεις του Documento, διετέλεσε στη Νέα Υόρκη και δαιμόνιος κτηματομεσίτης.

Το Documentonews.gr και ο Νίκος Σπυρόπουλος αποκαλύπτει σήμερα και με επίσημα έγγραφα τις κτηματομεσιτικές μπίζνες του τέως πλέον υφυπουργού Εξωτερικών με πανάκριβα ακίνητα στη Νέα Υόρκη. Οι… δουλειές έγιναν μέσω εταιρείας στην οποία παρέμενε αντισυνταγματικά μέχρι και σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μπίζνες και… «Εθνικός Κήρυκας»

Στις 3 Ιανουαρίου του 1983 ιδρύεται η εταιρεία Diamataris Properties Ltd. με έδρα στην κομητεία Κουίνς του Λονγκ Άιλαντ στη Νέα Υόρκη. Διευθύνων Σύμβουλος τοποθετείται ο ήδη εκδότης της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας», Αντώνης Διαματάρης. Εμφανίζεται να έχει αγοράσει το 100% της εφημερίδας το 1979.

Μέχρι και χθες, 4 Δεκεμβρίου, ο τέως υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, εμφανίζεται να είναι CEO Diamataris Properties Ltd. παρά το ασυμβίβαστο που ορίζει ξεκάθαρα το Σύνταγμα αλλά και ο περιβόητος νόμος για το “επιτελικό κράτος” της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

diamataris

Το 1982, έναν χρόνο δηλαδή πριν από την ίδρυση της παραπάνω εταιρείας, ο «Εθνικός Κήρυξ», όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, μετακομίζει από το Μανχάταν σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Λονγκ Άιλαντ Σίτι (Long Island City – LIC). Η συγκεκριμένη κίνηση παρουσιάζεται φυσικά ως ένα τεράστιο κατόρθωμα. Δεν ήταν και λίγο άλλωστε ένας άσημος εκδότης, τρία μόλις χρόνια μετά την ανάληψη της ηγεσίας στην εφημερίδα να την μετακομίζει σε ιδιόκτητη έδρα. Πώς ακριβώς βέβαια η εταιρεία μετακόμισε σε ακίνητα που φαίνεται να αγοράστηκαν σχεδόν έναν χρόνο μετά είναι ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν.

Σύμφωνα με επίσημα αρχεία του μητρώου της Νέας Υόρκης που αποκαλύπτουμε και με έγγραφα, το 1983 αγοράζονται με δάνειο από την Diamataris Properties Ltd ακίνητα στο οικοδομικό τετράγωνο 415 στο Κουίνς του Λονγκ Αϊλαντ. Πρόκειται για τα lot 11,19,23,35. Αγοράζονται με στεγαστικό δάνειο ύψους 412.500 δολάρια που έλαβε τον Μάρτιο του 1983 από την Atlantic Bank της Νέας Υόρκης η εταιρεία με υπογραφή του προέδρου της, Αντώνη Διαματάρη.

Εν τω μεταξύ, η Atlantic Bank έχει μέχρι και σήμερα διαφημιστικές καταχωρήσεις στην εφημερίδα του Διαματάρη. Πρόκειται για τράπεζα που ήταν επί πολλά χρόνια θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στη Νέα Υόρκη.

ολόκληρο το ρεπορτάζ του Νίκου Σπυρόπουλου στο documentonews.gr

Leave a Reply

15 + four =

Top