Είστε εδώ
Home > FAQ news > Μπάχαλο δίχως τέλος: Εθελοντική σύμφωνα με Πιερρακάκη η δήλωση των αποτελεσμάτων των self tests (που αρνούνται να παραλάβουν οι φαρμακοποιοί)

Μπάχαλο δίχως τέλος: Εθελοντική σύμφωνα με Πιερρακάκη η δήλωση των αποτελεσμάτων των self tests (που αρνούνται να παραλάβουν οι φαρμακοποιοί)

Δεν έχει τέλος το αλαλούμ της κυβέρνησης με τα self test για κορωνοϊό. Την Παρασκευή ο Άκης Σκέρτσος δεν διευκρίνισε εάν τα rapid test που βγαίνουν θετικά θα δηλώνονται για να υπάρχει και η απαραίτητη ιχνηλάτηση. Την επομένη δήλωσε πως το self testing δεν θα δηλώνεται σε κάποια πλατφόρμα, ενώ χθες ο Κυριάκος Πιερρακάκης προανήγγειλε πλατφόρμα για να δηλώνονται τα θετικά rapid test.

Την Τρίτη επανήλθε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δηλώνοντας ότι δεν θα είναι υποχρεωτική αλλά εθελοντική η δήλωση των αποτελεσμάτων των self test για κορονοϊό!

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης επανέλαβε ότι τα self test θα χορηγούνται στους πολίτες από αρχές Απριλίου, κάτι που οι φαρμακοποιοί θεωρούν αδύνατο. Παράλληλα παρέμεψε στο άμεσο μέλλον τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι τα self test είναι προ-τεστ, τονίζοντας ότι οι πολίτες αφού βγουν θετικοί θα μπορούν να μεταβούν σε δημόσιες δομές και να κάνουν δωρεάν rapid test. Επανέλαβε παράλληλα ότι δημιουργείται μια πλατφόρμα όπου θα μπορεί κανείς εθελοντικά να δηλώνει αν είναι θετικός στον ιό με βάση το self test, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμιά υποχρέωση να το δηλώσει κάποιος, διότι πιστεύουμε στην ατομική ευθύνη κι ότι ο κάθε συμπολίτης μας καλό θα είναι να το δηλώσει» για να μπορέσει με βάση αυτό για παράδειγμα να πάρει άδεια από τη δουλειά του πρόσθεσε.

«Τα φαρμακεία έχουν παίξει σημαντικό ρόλο» πρόσθεσε ο υπουργός και επισήμανε ότι κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο, καθώς «ξεκινήσαμε με τις μεγαλύτερες ηλικίες που έχουν λιγότερες ψηφιακές δεξιότητες σε σχέση με τους νεότερους».

Ολόκληρο το βίντεο :

πηγή: avgi.gr

Leave a Reply

10 − nine =

Top