Είστε εδώ
Home > FAQ news > Μοσκοβισί: Η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια το 2018

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια το 2018

Στα τέλη της νέας χρονιάς η Ελλάδα δεν θα βρίσκεται πια σε πρόγραμμα και όλοι πρέπει να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να σταθεί και πάλι η Ελλάδα στα πόδια της, τόνισε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Γάλλος επίτροπος υπενθύμισε ότι το δάνειο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας θα λήξει στις 20 Αυγούστου 2018 και δήλωσε πεπεισμένος ότι τότε θα έχει ολοκληρωθεί το ελληνικό πρόγραμμα, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος θα αφιερώσει «όλη του την ενέργεια σε αυτό».

«Η ομαλή πρόοδος, που βλέπουμε με την τρίτη αξιολόγηση, με όλους τους εταίρους να συμμετέχουν εποικοδομητικά, είναι κάτι πολύ καλό για τα επόμενα βήματα. Ας συνεχίσουμε λοιπόν αυτή τη δυναμική. Η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίσει ότι όλα τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης θα έχουν ολοκληρωθεί εγκαίρως για το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου», είπε, ώστε να ανοίξει ο δρόμος «για την ταχεία έναρξη των προπαρασκευαστικών εργασιών για τα επόμενα βήματα: τις συζητήσεις για το χρέος και τις ρυθμίσεις για μετά το πρόγραμμα. Όλα αυτά πρέπει να συμφωνηθούν μέχρι τον Ιούνιο».

Όσον αφορά τη πρόσβαση της ελληνικής οικονομίας στις αγορές με λογικά επιτόκια, ο Πιερ Μοσκοβισί ανέφερε ότι «υπάρχουν λόγοι για αισιοδοξία. Οι ανάγκες χρηματοδότησης αμέσως μετά το πρόγραμμα είναι καλά διαχειρίσιμες και η Ελλάδα έχει κάνει με επιτυχία τα πρώτα βήματα επιστροφής στις αγορές ομολόγων. Και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος που εφαρμόζει ο ΕΜΣ είχαν επίσης θετικό αντίκτυπο στη βελτίωση της εξυπηρέτησης του χρέους. Όλα αυτά αυξάνουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στα ελληνικά ομόλογα».

Πηγή: efsyn.gr

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top