Είστε εδώ
Home > FAQ news > Μόνο οργή για Κεραμέως! Οι μαθητές στην αντεπίθεση: «Η υπουργός δεν ξέρει τι αλλαγές έχει κάνει. Μας πρόδωσαν» (vid)

Μόνο οργή για Κεραμέως! Οι μαθητές στην αντεπίθεση: «Η υπουργός δεν ξέρει τι αλλαγές έχει κάνει. Μας πρόδωσαν» (vid)

«Γροθιά» στην κυβέρνηση των «αρίστων» ήταν η απάντηση του Διονύση και της Φωτεινής, δύο από τους μαθητές οι οποίοι αν και αρίστευσαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, δεν μπορούν να μπουν στις σχολές που επιθυμούν εξαιτίας της βάρβαρης επίθεσης του αντι- εκπαιδευτικού νόμου Κεραμέως, που αποκλείει το 25% των μαθητών (δηλαδή πάνω από 20.000 παιδιά) από τα πανεπιστήμια.

Υπενθυμίζεται πως χτες 20/7 στη Βουλή, η υπουργός Παιδείας επιχειρώντας να απαντήσει για τη σφαγή που προκάλεσε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, έριξε την ευθύνη στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, υποστηρίζοντας πως αυτά είναι που επέλεξαν τον αριθμό των εισακτέων, και άσκησε κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα που διάβασε στην παρέμβασή του την επιστολή του Διονύση, που αν και αριστούχος με 20.988 μόρια και 1.838 πάνω από την περσινή βάση έμεινε εκτός της Αρχιτεκτονικής Σχολής λόγω της ελάχιστης βάσης στο ειδικό μάθημα του σχεδίου, υποστήριξε ότι ούτε πέρυσι θα έμπαινε στη σχολή ο μαθητής.

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι μαθητές, που βλέπουν τα όνειρά τους να γκρεμίζονται αφού δε μπορούν να φοιτήσουν στη σχολή πρώτης προτίμησής του, απαντώντας στις απαράδεκτες δηλώσεις της Ν. Κεραμέως on camera, στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη στο Κontra.

Συγκεκριμένα, ο Διονύσης που αν και αρίστευσε δεν μπορεί να μπει στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ, δήλωσε απογοητευμένος από την απάντηση που έδωσε μέσα στη Βουλή η Νίκη Κεραμέως όταν ο Αλέξης Τσίπρας διάβασε την επιστολή του αριστούχου μαθητή και της ζήτησε να του απαντήσει.

«Με μεγάλη μου έκπληξη άκουσα την απάντηση και απογοητεύτηκα. Μάλλον η κ. Κεραμέως δεν γνωρίζει τι αλλαγές έχει επιφέρει στο εκπαιδευτικό σύστημα» είπε ο Διονύσης επισημαίνοντας ότι το υπουργείο Παιδείας τους αιφνιδίασε αφού προχώρησε σε δομικές αλλαγές είκοσι ημέρες πριν από τις εξετάσεις.

Και όπως είπε μέσα σε αυτές τις είκοσι ημέρες έπρεπε να αναπληρώσουν προετοιμασία 1,5 έτους στο γραμμικό και ελεύθερο σχέδιο, τη στιγμή που τα σχολεία ήταν κλειστά και αυτά τα μαθήματα πρέπει να γίνονται μόνο δια ζώσης.

Παράλληλα όπως είπε δεν έχουν όλοι οι μαθητές τη δυνατότητα να κάνουν φροντιστήριο ή ιδιαίτερο και σε αυτά τα μαθήματα, με το νομοσχέδιο Κεραμέως να είναι φανερό πως προωθεί τον ταξικό αποκλεισμό.

Οι μαθητές νιώθουν οργή για ό,τι συνέβη, αφού στο ίδιο μήκος κύματος και η Φωτεινή που αν και συγκέντρωσε 21.950 μόρια βλέπει το όνειρό της για την εισαγωγή της στην Αρχιτεκτονική του ΑΠΘ να συντρίβεται για μόλις 0,3 μόρια που της υπολείπονται από το βαθμό που πήρε στο ελεύθερο σχέδιο.

«Μας πρόδωσαν» λέει η αριστούχος των Πανελλαδικών επισημαίνοντας τον παραλογισμό του συστήματος που εισήγαγε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με μαθητές που έγραψαν έως και 5.000 μόρια λιγότερα από εκείνην να μπορούν να μπουν στην Αρχιτεκτονική του ΑΠΘ από την οποία εκείνη κόπηκε.

Πηγή: avgi.gr

Leave a Reply

14 + thirteen =

Top