Είστε εδώ

Μητσοτάκης όπως … Αβέρωφ! Πως ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε στην θέση του … τον διχαστικό και τοξικό Πρωθυπουργό: “Να σας θυμίσω, ότι η εθνική αντίσταση αναγνωρίστηκε το 1982, από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Το ΕΑΜ είναι κομμάτι της, δεν είναι κάτι που πρέπει να μας διχάζει αλλά να μας ενώνει”

Καταπέλτης ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στην φτηνή – ακροδεξιάς στόχευσης – προβοκάτσια του Πρωθυπουργού με την άσχετη αναφορά του σε διασκευασμένο τραγούδι του ΕΑΜ που ακούστηκε ανάμεσα σε άλλα στη μεγάλη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Ιβανώφειο!

«Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθείτε όχι μόνο τις ομιλίες μου αλλά ακόμα και ποια τραγούδια παίζουν στις εκδηλώσεις πριν ανέβω στο βήμα. Τέτοια μεγάλη ταραχή έχετε πάθει. Σας τάραξε ότι ένα από τα τραγούδια ήταν διασκευασμένο σε σύγχρονη εκδοχή ο ύμνος του ΕΑΜ. Να σας θυμίσω κύριε Μητσοτάκη, για να θυμούνται οι παλιότεροι αλλά και να μαθαίνουν οι νεότεροι, ότι η εθνική αντίσταση αναγνωρίστηκε το 1982. Το ΕΑΜ είναι κομμάτι της εθνικής μας αντίστασης, δεν είναι κάτι που πρέπει να μας διχάζει αλλά να μας ενώνει» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Να σας θυμίσω ότι εκτροπή τότε επέλεξε η παράταξή σας. Διότι ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ, επικεφαλής της παράταξής σας τότε, αποχώρησε από τη διαδικασία στη Βουλή όταν ψηφιζόταν η αναγνώριση της εθνικής αντίστασης με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτό θέλετε να μιμηθείτε; Εκεί γυρνάτε, στην εποχή του μετεμφυλιακού διχασμού, της αντιπαράθεσης και του μίσους; Για αυτό εκτός από τον κύριο Βορίδη, τον κύριο Γεωργιάδη, τον κύριο Πλεύρη, σπεύδετε τώρα να κάνετε μία νέα μεγάλη μετεγγραφή, να φέρετε στην παράταξή σας και τον κύριο Καρατζαφέρη, για αυτό προχωράτε σε αυτήν την αντίληψη της ακροδεξιάς εσείς ο φιλελεύθερος πολιτικός; Πρέπει να σας πω ότι αναγνωρίστηκε η Εθνική Αντίσταση, ότι είναι κομμάτι της κοινής μας ιστορίας που πρέπει να μας ενώνει και πρέπει να σας πω ότι ό,τι και να λένε οι ακραίοι θύλακες εντός του κόμματός σας, τον Γοργοπόταμο θα τον γιορτάζουμε ενωμένοι όλοι μαζί γιατί είναι κομμάτι της ιστορίας μας».

Πηγή: avgi.gr

One thought on “Μητσοτάκης όπως … Αβέρωφ! Πως ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε στην θέση του … τον διχαστικό και τοξικό Πρωθυπουργό: “Να σας θυμίσω, ότι η εθνική αντίσταση αναγνωρίστηκε το 1982, από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Το ΕΑΜ είναι κομμάτι της, δεν είναι κάτι που πρέπει να μας διχάζει αλλά να μας ενώνει”

  1. Θα βάλει κι αυτός τον ύμνο των ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ, μέρος της ιστορίας μας είναι κι οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *